Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) изрази положително становище за

...
Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) изрази положително становище за
Коментари Харесай

ВСС хареса бюджета за 2019 г., ще има 10% ръст на заплатите в системата

Пленумът на Висшия правосъден съвет (ВСС) изрази позитивно мнение за създадения от Министерството на финансите план на Държавния бюджет за 2019 година Това стана по време на изключително съвещание на двете колегии на Висш съдебен съвет във връзка със съгласувателната процедура по плана за решение на Министерски съвет за одобрение на законопроект на Държавния бюджет. " За " решението гласоподаваха 23 членове на Висш съдебен съвет и нямаше нито един " срещу ".

Магистратите се произнесоха във връзка с обновената част от плана за бюджет, касаещ правосъдната власт. Заседанието бе управлявано от Боян Магдалинчев. Според него бюджетът на страната удовлетворява правосъдната система. Той посочи, че създаденият план на правосъдната власт има разминавания с плана на Министерски съвет и регистрира, че това не е фрапантно и че няма да засегне сензитивно потребностите на хората и правосъдната власт. Стана ясно, че първичният вид на мнението на Министерски съвет по бюджета на правосъдната власт е претърпял корекции.

„ С обновеното мнение на Министерски съвет ще могат да бъдат обезпечени потребностите за заплати от растеж с 10 % от 1 януари 2019 г ", сподели Магдалинчев и посочи, че в началото от правосъдната власт са били заложили 17% растеж на работните заплати.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР