Пленумът на Висшия съдебен съвет ще проведе редовното си заседание

...
Пленумът на Висшия съдебен съвет ще проведе редовното си заседание
Коментари Харесай

Пленумът на ВСС решава дали да оптимизира проверките за имущество и конфликт на интереси на магистрати


Пленумът на Висшия правосъден съвет ще организира постоянното си съвещание в четвъртък, а на него се чака да бъде прегледано предлагането, импортирано от Съдийската гилдия, за усъвършенстване на реда за осъществяване на инспекциите по член 175д от Закона за правосъдната власт.

Колегията предлага на Пленума да одобри решение, с което да предложи на Инспектората на Висш съдебен съвет, в хода на осъществяване на инспекции на заявления за имущество и спор на ползи, преди да бъдат внасяни претенции по реда на член 65 от Закона за спор на ползи, да се поканят съответните съдии, прокурори и следователи да дадат единодушие за откриване на банковата загадка.

В осъществяване на пълномощията си ИВСС сезира районните съдилища за издаване на позволения за откриване на банковата загадка във връзка с магистратите и техните близки. В резултат на това в съдилищата и главно в Софийския областен съд са формирани хиляди правосъдни производства, които доста усилват натовареността им. Съдийската гилдия намира, че преди да сезира районните съдилища за наложително откриване на банковата загадка, Инспекторатът би трябвало да предложения съдиите, прокурорите, следователите и техните близки да дадат единодушие. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР