Пленумът на БСП потвърди решението на Изпълнителното бюро и на

...
Пленумът на БСП потвърди решението на Изпълнителното бюро и на
Коментари Харесай

Пленум на БСП потвърди: Без подкрепа за първия мандат на ГЕРБ-СДС


Пленумът на Българска социалистическа партия удостовери решението на Изпълнителното бюро и на парламентарната група на коалиция Българска социалистическа партия за България за преустановяване договарянията с ГЕРБ-СДС за сформиране на държавно управление с първия мандат. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова заключи решенията: 

" Националният съвет препотвърди решението на Изпълнителното бюро и парламентарната група да приключи договарянията с ГЕРБ-СДС за първия мандат. Второ, разпорежда на парламентарната група да гласоподава " срещу ” държавното управление, препоръчано от госпожа Габриел. Трето, когато бъдем поканени за 2-ри или 3-ти мандат - да участваме в диалозите. И, четвърто, при неспособност да се образува постоянно държавно управление, в случай че се наложи ново служебно на президента Радев, членове на Българска социалистическа партия да не вземат участие в него ". 

Тя акцентира, че това е кардинална позиция. 

" Например, препоръчаният бюджет от служебния кабинет замразява обществените разноски - замразена минимална заплата, замразено майчинство, детски надбавки и по този начин нататък. А ние обсъждахме тук и бюджета, и нашата обществена стратегия. Служебното държавно управление изнася и оръжия за Украйна. Ние не бихме желали посредством представители на Българска социалистическа партия в държавното управление и то без единодушието и без да е питана партията, да бъдем отъждествявани с такива политики ”. 

Конституционно държавно управление обаче не знача нищо, удостовери водачът на Движение за права и свободи. 

" Конституционно държавно управление, най-малко на мен, а и на правото, не приказва нищо. Да го уточнят какво е. Господин Христо Иванов приказва за смяна в Конституцията - да се събере болшинство, което да промени Конституцията. Само че не чуваме какви тъкмо промени желаят. Нищо съответно не се приказва. Отново единствено общи приказки и лозунги ". 

Депутатът от Българска социалистическа партия и член на изпълнителното бюро на социалистическата партия Румен Гечев разяснява:

" Трябва да има постоянно държавно управление, само че в случай че надделее здравият разсъдък и се разберем по главните цели, а не лист по 20 фантазии. Няма по какъв начин да оставим на нулиран бюджет на българския народ след 10 юни. В най-лошия вид ще бъде удължение на действието на бюджета, което продължение беше доникъде на годината. Тогава нещата не са чак толкоз съдбовни, само че са неприятни. За първия мандат, ние сме споделили, освен това изискване ние няма да подкрепим, в случай че те се намерят болшинство, това си е техен проблем ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР