Пленените украински войници признаха, че им е наредено да стрелят

...
Пленените украински войници признаха, че им е наредено да стрелят
Коментари Харесай

Небензя: Пленените украински военни признаха, че имат заповед да стрелят по цивилни

Пленените украински бойци признаха, че им е подредено да стрелят по цивилни и да не вземат в плен съветски бойци. Това съобщи в сряда непрекъснатият представител на Руската федерация в Организация на обединените нации Василий Небензя на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по тематиката за отбрана на цивилното население в конфликтни обстановки, оповестява ТАСС.

„ Отделно желая да обърна внимание на изтезанията и издевателствата от страна на украинските националисти и въоръжените сили на Украйна над съветски военнопленници. Има голям брой самопризнания на пленени бойци от въоръжените сили на Украйна, че са имали заповед да стрелят по цивилни и да не вземат съветски военни в плен “, сподели той.

В същото време Небензя уточни, че съветските военнослужещи се отнасят по напълно друг метод към украинските пандизчии. " От своя страна, за съветските въоръжени сили хуманното отношение към военнопленниците е норма ", сподели той. " Потвърждение за това е отношението към неотдавна предалите се бойци от въоръжените сили на Украйна и украинските националисти от скандално известния полк " Азов ", който напусна завода " Азовстал ".

Както е извествн, 2439 души от разнообразни украински елементи се предадоха. Проявено е почтително отношение към всички военнослужещи и техните командири, а на ранените е оказана здравна помощ. Това се удостоверява от тях самите и техните близки, с които им се дава опция да поддържат връзка. При това приказваме за тези бойци, които са се изцапали с най-тежките военни закононарушения “.

Всички украински военни, които са направили закононарушения, ще бъдат изправени пред закона, добави съветският представител в Организация на обединените нации, това е единствено въпрос на време. " Специалната интервенция ясно акцентира какъв брой цинични и незаконни могат да бъдат дейностите на представителите на киевските управляващи, техните въоръжени сили и изключително националистически формирования ", сподели той. " Руската страна и авторитетни Неправителствени организации деликатно записват закононарушенията в Киев. Въпросът за отговорността е единствено въпрос на време. "

Дипломатът означи също, че американски гаубици се употребяват от Украйна за обстрел на мирни градове в Донбас. " Съединени американски щати и техните съдружници освен си затварят очите за закононарушенията на Киев против цивилни, само че са и съучастници в убийството на цивилни. Обстрелът на цивилни градове в Донбас се прави с гаубици, доставени от Вашингтон ", сподели Небензя, прибавя ТАСС.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР