Пленарната седмица започна с прочитането на декларации по случая на

...
Пленарната седмица започна с прочитането на декларации по случая на
Коментари Харесай

Будители и Хелоуин за начало на пленарната седмица

Пленарната седмица стартира с прочитането на заявления по случая на Деня на будителите от всички парламентарни групи. Спорният вчерашен католически празник Хелоуин също бе упоменат от парламентарната естрада.

Първи декларация прочетоха от ГЕРБ. Милена Дамянова, ръководителят на Комисията по обучение, сподели: „ Днес славим делата на своите просветители, книжовници и революционери и палим факли за знанието, образоваността и националната ни еднаквост. Веднъж в годината подсещаме на себе си като народ, че просветлението е в основата на това да ни има през вековете. Пламът на факлите ни кара да не забравяме, само че делникът ни задължава да работим за това да има какво да помним и да учим поколенията какво е жанр, Родина, нация, българщина, да се грижим знанието да ни пази като нацията, както са правели будителите от Възраждането до ден сегашен.

ГЕРБ не пропуснаха да се похвалят, че в бюджета за 2018-та ръководещите са " потвърдили, че за тях образованието и науката са значими ".

По-остър в думите си беше Иво Христов от Българска социалистическа партия: " Най-страшната наклонност е българският народ от " прусаците на Балканите " да стане от простаците ", сподели професорът и продължи:

„ Вчера беше Хелоуин. Гледах едни дечица, които се движиха по улицата - щастливи, облечени в маскарадните си униформи. Хелоуин е празник на мъртвите, да не се трансформира Денят на националните будители в празник на прекратяването на българското обучение. Проблемът не е стопански, обществен или политически. Проблемът е на първо място културен. Той опира до това, че ние като нация сме изправени и пред бездната на незавръщането. Образованите народи се учат от проблемите, необразованите народи влизат в гробището на историята.

Волен Сидеров от " Атака " и ПГ " Обединени патриоти " прикани от парламентарната естрада за учебници за " същинска история, която възпитава децата с величието на българските будители ". Сидеров не пропусна да порицае отбелязването на Хелоуин и упрекна медиите за това, че децата знаят за празника.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР