Племенницата на Никола Вапцаров - Мая Вапцарова, сподели възмущението си

...
Племенницата на Никола Вапцаров - Мая Вапцарова, сподели възмущението си
Коментари Харесай

Племенницата на Вапцаров: Тази чалга песен е първият терористичен акт спрямо културата

Племенницата на Никола Вапцаров - Мая Вапцарова, показа възмущението си от песента на Антонина, която трансформира стихотворението " Прощално " на огромния българин в чалга ария. При представянето на тематиката даже водещият Антон Хекимян съобщи, че рядко дава персонални оценки, само че това е неприемливо.

" Според мен това е първият терористичен акт по отношение на културата. И се удивлявам, че някои хора не го усещат, тъй като тази циничност не отива на този човек, който няколко минути преди гибелта, знаейки че ще бъде разстрелян, написа това прощално писмо. В клипа има чалга, еротика, маанета. Жестоко е да оставим тематиката по този начин. Имам възприятието, че тук става дума от дълги години за един този терориръзъм против Вапцаров - та костите му крадоха, та статуята, та три разстрела, пет разстрела, 10 разстрела. Дори самото изменничество първоначално и то е една скрита картинка. Не мога да схвана, това е ориста му ", сподели племенницата му.

" Какво ще кажа на певицата? Това е някаква еротична и порнографска пристрастеност там. Аз обичам два стиха в живота си: единият е " Настане вечер, месец изгрее... ", а другият " Понякога ще пристигам в съня ти... ", разкри още тя.

Вапцарова е написала писмо до министъра на културата. " То стартира по този начин: " Уважаеми господин министър, не усетихте ли, че тази долнопробна чалга в действителност е първият терористичен атентат, тъй като през днешния ден войната не се води със сини, зелени червени, а се води от мутроцивилизацията, която навлиза и се индентифицира със международната човешка ценностна система ". Това е казусът. Може би в случай че тази певица беше направила една балада, тази балада щеше да бъде въпзприета от обществото. Ние в този момент й правим пиар на тази нещастна и вулгарна чалга. Аз мисля, че един човек, когато стартира да прави нещо би трябвало да се задълбочи в него, да го огледа откъм сърцето, освен разсъдъка оказва помощ ", приключи тя.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР