Пледирам за промяна в стратегията, заяви пред вестник Велт ам

...
Пледирам за промяна в стратегията, заяви пред вестник Велт ам
Коментари Харесай

Германски вирусолог: Не можем да спрем да живеем

Пледирам за смяна в тактиката ", съобщи пред вестник " Велт ам Зонтаг " известният немски вирусолог Хендрик Щреек, началник на Института по вирусология към Медицинския факултет на университета в Бон.
" Не бива да се концентрираме само върху броя на инфектираните ", счита 43-годишният академик. Според него, въпреки броят на новозаразените да се повишава съществено, при смъртните случаи не се следи съвсем никакво нарастване. По данни на немския институт " Роберт Кох ", досега в Германия са регистрирани 9350 смъртни случаи в следствие от болест с ковид.
" Имаме право да позволяваме неточности "
Германският вирусолог не отхвърля, че разпространяването на болестта би трябвало да бъде лимитирано. " Но инфекциите без признаци не са безусловно нещо неприятно. Колкото повече хора се заразяват, без да развият признаци, толкоз повече, най-малко за избран интервал от време, ще са хората с имунитет ", разяснява вирусологът.
Според Щреек, доста значимо е да се осъзнае, че никой - нито политиците, нито медиците, нито учените - не може да очертае единствения верен път в борбата против пандемията. Затова би трябвало да имаме право да позволяваме неточности, а и не можем да спрем да живеем, споделя вирусологът.
 Задава ли се втора вълна? Спряха тестванията с многообещаваща ваксина Задава ли се втора вълна? Спряха тестванията с многообещаваща ваксина
Фармацевтичната компания AstraZeneca прекрати клиничните проби на създадената от нея ваксина против Ковид-19. Причината е, че при...
Рекорден брой нови инфекции
В същото време по света бяха регистрирани рекорден брой нови инфекции - близо 308 000 са новозаразените в границите на едно денонощие, което е най-високата стойност от началото на пандемията, оповестиха от Световната здравна организация. Ръстът на новите случаи е най-силен в Индия, Съединени американски щати и Бразилия, а в Израел даже вкарват нова строга карантина с фрапантни ограничавания.
 
Източник:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР