play pause stop mute unmute max volume / Интервю на

...
play pause stop mute unmute max volume / Интервю на
Коментари Харесай

Атанас Урджанов: При месните продукти няма двойни стандарти, но има някои незначителни отклонения

play pause stop mute unmute max volume / Интервю на Таня Величкова с Атанас Урджанов Update Required To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin. При месните артикули няма двойни стандарти, само че се срещат някои незначителни отклонения. Това сподели в предаването „ Преди всички “ Атанас Урджанов – ръководител на Асоциацията на месопреработвателите, който през днешния ден ще взе участие в проведена от омбудсмана Мая Манолова социална полемика, отдадена на разликите в качеството на храните в страните от Западна и Източна Европа.
 
Месото и месните артикули са най-контролираните в цяла Европа. Това, което виждаме в нашия отрасъл, е, че няма мултинационални компании, които търсят двойни стандарти, само че въпреки всичко се виждат някакви незначителни отклонения. Според мен те са несъществени, само че ги има. Изследвани са няколко продукта. Забелязва се, че в някои артикули, които се продават в България, даже наличието на мазнини е по-малко в сравнение с артикул, продаван в Германия. Другото е със солта – при нас е малко по-висока от немския артикул, само че това е нищожно. Ние също се стараем, работим сега за това да понижаваме солта в нашите артикули. При етикетирането няма никакви разлики.

В кланиците има непрекъснат надзор, акцентира Урджанов. Той добави, че непрекъснато имат срещи с други браншови организации: 

И по отношение на двойните стандарти сме се срещали. Нямаме разлики с другите организации на този стадий.

Урджанов сподели, че на днешната полемика ще подпишат декларация против двойните стандарти в Европа. 

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР