Плавателен съд на турската брегова охрана е ударил кораб на

...
Плавателен съд на турската брегова охрана е ударил кораб на
Коментари Харесай

Турски кораб удари гръцки в Егейско море

Плавателен съд на турската брегова защита е блъснал транспортен съд на гръцките пристанищни управляващи в региона на двете островни скали Имия/Кардак в Егейско море, оповестява в. " Катимерини ".

Изданието счита, че турското военно наличие в Егейско море в региона на Имия/Кардак през последните дни е повишено и че то е на равнище брегова защита.

Иницидентът е станал в среднощ, когато турският транспортен съд е блъснал задната част на гръцкия прлавателен съд и му е нанесъл материални вреди. Пострадали няма, съобщи Българска телеграфна агенция.

Изясняват се изискванията, при които е станал този случай. Гръцкият транспортен съд е бил откаран за ремонт на остров Лерос.

Това е следващ случай, откакто на 17 януари турски патрулен транспортен съд, правил рискова маневра в Егейско море, се блъсна в плавателния съд " Никифорос " на гръцкия военноморски флот край същите острови.

Безлюдните островни скали Имия, които турците назовават Кардак, доведоха Гърция и Турция до ръба на война през януари 1996 година /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР