Плаващият под малтийски флаг кораб за насипни товари Руен, който

...
Плаващият под малтийски флаг кораб за насипни товари Руен, който
Коментари Харесай

Ройтерс: Отвлеченият кораб Руен е отплавал от бреговете на Сомалия

Плаващият под малтийски байрак транспортен съд за насипни товари " Руен ", който е българска благосъстоятелност и бе похитен от сомалийски пирати през декември, е бил видян да отплава от крайбрежията на Сомалия и може да бъде употребен за осъществяване на набези против търговски кораби, заяви през днешния ден английската компания за морска сигурност " Амбри ", представена от Ройтерс.

Корабът, който има черен корпус, алена палуба и жълт комин с алена хоризонтална линия, е бил забелязан да плава в източна посока на 160 морски благи (296 километра) югоизточно от град Ейл край крайбрежията на Сомалия в Арабско море, прецизира " Амбри ". Компанията поучава други кораби в региона да покачат бдителността си.

Откупът за отвлечения екипаж на " Руен " не е заплатен, добавя " Амбри ". Според медийни изявления екипажът му се състои от 18 души.

Това известие идва, откакто във вторник край крайбрежията на Сомалия 20 нападатели се качиха на борда и поеха контрола над товарен транспортен съд, плаващ под флага на Бангладеш, напомня Българска телеграфна агенция.

През последните месеци сомалийските пирати възобновиха нападенията си, отбелязва Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР