Плаващ под малтийски флаг кораб за насипни товари, собственост на

...
Плаващ под малтийски флаг кораб за насипни товари, собственост на
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Отново е пленен български кораб

Плаващ под малтийски байрак транспортен съд за насипни товари, благосъстоятелност на България, е взет на абордаж, откакто е взел участие в случай в Арабско море край йеменския остров Сокотра. Това заяви английската компания за морска сигурност Ambrey в консултативна записка, представена от Ройтърс.
Риболовен транспортен съд, плаващ в региона под ирански байрак, e изключил сигнала си за идентификация шест часа преди случая. Това е станало наоколо до зоната, където корабът за насипни товари наподобява се е отклонил от курса си, сподели компанията.

“Преди това риболовният транспортен съд, плаващ под ирански байрак, е правил активност в морето на Сомалия”, добавя Ambrey.

Агенцията за морски търговски интервенции на Обединеното кралство (UKMTO) изпрати също сигнал. В него се споделя, че е получила сигнал за злополучие от транспортен съд. Той е е бил нападнат от незнайни лица източно от Босасо, Сомалия. Картата на UKMTO локализира случая наоколо до Арабско море край йеменския остров Сокотра.
По-рано UKMTO и Ambrey изпратиха консултативни бележки. В тях се споделяше, че проверяват известия за случай с транспортен съд, плаващ в морето край Йемен.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР