Платили сме авансово доставката на газ за България от "Газпром

...
Платили сме авансово доставката на газ за България от "Газпром
Коментари Харесай

Булгаргаз е платил авансово природния газ от Русия в долари

Платили сме предплатено доставката на газ за България от "Газпром износ " за април в долари, както е по контракт. Плащането е доказано от банките и е реалност. Това съобщи пред "24 часа " Анжела Славова, член на борда на шефовете на "Булгаргаз ".

Ситуацията в този ден е като през вчерашния ден, като предходната година. Нямаме каквото и да е уведомление от "Газпром износ ", писмо, план за документално съглашение сред двете страни, съобщи тя, само че посочи, че това не изключва в идващите дни да имат.

В контракта с "Газпром износ " е записано, че заплащането се прави в долари, и че всички промени и допълнения се правят с писменото единодушие на двете страни. А клаузата за заплащането и в каква валута се прави е една от значимите.

Ситуацията с указа на съветския президент Владимир Путин визира и други европейски страни и Европейски Съюз като цяло, разясняват източници в енергетиката. При едностранна смяна на договорите Европейски Съюз ще реагира. Те се питат по какъв начин европейски компании ще открият сметки в съветска банка.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР