Платформите за видеоразговори станаха още по-използвани по време на пандемията

...
Платформите за видеоразговори станаха още по-използвани по време на пандемията
Коментари Харесай

Отбор в Дания събра 10 000 души на трибуните чрез Zoom

Платформите за видеоразговори станаха още по-използвани по време на пандемията от ковид. А eдин футболен клуб реши да прибегне до тях, за да не играе пред празни трибуни.

Датският " Орхус " може да се похвали, че събра 10 000 души " на трибуните " за първия си мач след подновяването на сезона. Клубът употребява големи видеостени, а почитателите можеха да гледат мача от домовете си посредством платформата Zoom.

За да реализира това, " Орхус " организира общо 556 срещи за по 18 души в Zoom, като всички последователи се появиха на видеостените на стадиона и оттова можеха да поддържат отбора си. Имаше и специфична секция за гостуващи почитатели, които също можеха да се включат от домовете си.

" Всичко опира до това да бъде основана атмосфера и футболистите да видят, че имат поддръжката от града, макар че няма по какъв начин да има последователи на трибуните. Те чуват почитателите, усещат поддръжката им и ги виждат на екраните ", съобщи един от уредниците – Сьорен Карлсен. 

Той изясни, че концепцията е пристигнала от датско тв шоу, в което поп звезди са изнасяли концерти от домовете си, а почитателите са се включвали посредством видеовръзка. На трибуните на стадиона бяха поставени големи видеостени, които могат да демонстрират по към 200 души по едно и също време. 

" Екраните са против тв камерите, тъй че малките екрани могат да демонстрират почитателите, до момента в който излъчват мача. По принцип камерите наблюдават реакциите на феновете след вкаран гол. Сега могат да вършат същото, единствено че последователите просто са вкъщи, пред камерите си и реакциите им са там ", сподели още Карлсен. 

Взети са ограничения и за положителното държание и всеки почитател, който употребява обидни думи, бива изключван от модератор. " Правилото е същото, каквото е и на стадиона. Ще имаме цифрови стюарди, които наблюдават, както е в профилите в обществените мрежи на клуба. Модераторите ще вършат по този начин, че феновете по малкия екран да не видят нещо, което не би трябвало, и да не чуват никакви обидни думи ", добави уредникът.

" Орхус " не е първият клуб, който търси метод да сътвори атмосфера, до момента в който мачовете са пред празни трибуни. Лидерът в датската Суперлига " Мидтиланд " постави видеостени пред стадиона си, а почитателите бяха поканени да гледат мачовете от колите си, като на автокино. От клуба пресметнаха, че към 2000 души могат да гледат мача " онлайн " по този метод, а вътре на стадиона ще се чуват реакциите им. " Мидтиланд " постави също и картонени фигури на почитатели на трибуните, както направи и германският  " Борусия " (Мьонхенгладбах).

Някои хрумвания обаче не са така добри. " ФК Сеул " в Южна Корея постави вместо картонени макети надуваеми секскукли на трибуните за мача с " Гуанджу ", извоюван с 1:0. Някои от куклите бяха облечени с екипи на отбора, а на други бяха надянати фланелки, рекламираща компанията производител. Зрители обаче се оплакаха, а локалната К-Лига наложи рекордна санкция от 100 млн. вона ($81 000) с претекста:  " Клубът унизи и огорчи дамите, които го поддържат, и навреди на имиджа на лигата ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР