Платформите за социални медии и приложенията за съобщения, включително Facebook,

...
Платформите за социални медии и приложенията за съобщения, включително Facebook,
Коментари Харесай

Социални медии блокират заявки за данни на потребители в Хонконг от Китай

Платформите за обществени медии и приложенията за известия , в това число Фейсбук, WhatsApp, Telegram, Гугъл и Twitter, отхвърлят настояванията на правоохранителните органи за потребителски данни в Хонконг от Китай, до момента в който изследват следствията от закона за национална сигурност , влезнал в действие предходната седмица, оповестява АП.

Фейсбук и неговото приложение за известия WhatsApp обявиха в обособени изказвания, че ще блокират прегледа на държавните претенции за потребителски данни в Хонконг, " в очакване на по-нататъшна оценка на Закона за националната сигурност, в това число публична инспекция за правата на индивида и съвещания с интернационалните специалисти по правата на индивида. "

Промените в политиката следват въвеждането на законите от предходната седмица, забраняващи това, което Пекин преглежда като сецесионни, подривни или терористични действия или като непозната интервенция във вътрешните работи на територията. Законодателството криминализира някои продемократични лозунги като необятно употребяваното " Освободи Хонконг, гражданска война на нашето време ", за което държавното управление на Хонконг споделя, че има сепаратистки апели .

Говорителят Майк Равдоникас съобщи, че Telegram схваща " значимостта на отбраната на правото на цялост на нашите консуматори в Хонконг ". Telegram се употребява необятно за разпространяване на демократични послания и информация за митингите в Хонконг.

" Telegram в никакъв случай не е споделял данни с управляващите в Хонконг в предишното и не има намерение да обработва никакви претенции за данни , свързани с негови консуматори в Хонконг, до момента в който не бъде реализиран интернационален консенсус по отношение на продължаващите политически промени в града ", сподели той.

Twitter също спря да дава отговор на всички претенции за данни и информация от управляващите в Хонконг , откакто законът влезе в действие предходната седмица, съобщи компанията и учи последствията от закона за сигурност.

" Подобно на доста организации от публичен интерес, водачи и субекти на гражданското общество, както и представители на промишлеността, ние имаме съществени терзания както във връзка с процеса на развиване, по този начин и на цялостното желание на този закон ", се споделя в известието на компанията.

Twitter акцентира, че е " зает да пази хората, които употребяват нашата услуга и тяхната независимост на изложение ".

По същия метод Гугъл съобщи в изказване, че също е " спрял дейностите по всевъзможни нови претенции за данни от управляващите в Хонконг " и ще продължи да преглежда детайлности за новия закон.

Социални платформи като Фейсбук, Instagram, Twitter и WhatsApp действат свободно в Хонконг, до момента в който в континенталната част са блокирани от Great Firewall на Китай.

Въпреки че обществените платформи към момента не са блокирани в Хонконг , потребителите започнаха да изтриват своите сметки и да изтриват продемократични постове от боязън от отмъщение. Това оттегляне се прояви и по улиците на Хонконг.

Много от магазините, които обществено заставаха в символ на взаимност с протестиращите, отстраниха продемократични лозунги и творби на изкуството, които украсяваха стените им.

След като законът влезе в действие на 30 юни, локалните управляващи бързо арестуваха към 370 души.

 Помпео съпостави дейностите на Китай против Хонконг с антиутопията на Оруел
Помпео съпостави дейностите на Китай против Хонконг с антиутопията на Оруел

Съединени американски щати обмисля дейности против " комунистическия режим ", дружно с Британия и други
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР