Платформите за социални медии, базирани в САЩ, включително Facebook и

...
Платформите за социални медии, базирани в САЩ, включително Facebook и
Коментари Харесай

Facebook и WhatsApp ще споделят криптирани данни с британската полиция

Платформите за обществени медии, основани в Съединени американски щати, в това число Фейсбук и WhatsApp, ще бъдат принудени да споделят криптираните известия на потребителите с английската полиция като част от контракт сред Съединени американски щати и Англия, който съгласно Bloomberg би трябвало да бъде подписан идващия месец.

В сходство с този контракт всички американски обществени медии ще би трябвало да споделят информация в поддръжка на следствията на лица, обвинени в тежки закононарушения, в това число тероризъм и педофилия. Съгласно съглашението Съединени американски щати и Англия, няма да проверяват взаимно жителите на другата страна. Британските компании се задължават да обезпечават информация на държавното управление в Съединени американски щати, само че Съединени американски щати за разлика от Обединеното кралство, ще могат да употребяват информацията, получена от английските компании, единствено при каузи с произнесена присъда за смъртно наказване.

Според английската полиция фирмите би трябвало да разполагат със "задни порти " или портали за конфиденциален достъп, които да бъдат вградени в чат системите, с цел да могат чиновниците на закона да организират дейно следствия. Фейсбук обаче се опълчва на новото предписание. "Ние се противопоставяме на опитите на държавното управление да построи "задни порти ", тъй като те биха уязвили поверителността и сигурността на нашите консуматори на всички места. Правителствени политики разрешават на фирмите да дават налична информация, когато получаваме годни правни поръчки ", обявиха представители на Фейсбук пред Bloomberg.

Наскоро Едуард Сноудън, някогашни чиновник на Агенцията за национална сигурност на Съединени американски щати, предложи на служителите да не употребяват чатовете на WhatsApp и Telegram, защото това може да е рисково и напомни, че притежател на WhatsApp е компанията Фейсбук, която изтрива другите равнища на отбрани.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР