Платформата за видеоигри Стийм обяви, че няма да разпространява игра,

...
Платформата за видеоигри Стийм обяви, че няма да разпространява игра,
Коментари Харесай

Видеогра с главно действащо лице изнасилвач породи огромен скандал

Платформата за видеоигри Стийм разгласи, че няма да популяризира игра, в която основно настоящо лице е изнасилвач , съобщи Агенция Франс Прес.

Играта, озаглавена " Денят на изнасилването ", слага играча в кожата на изнасилвач и палач на дами. Тя породи скандал и обвинявания, че възхвалява насилието над дами. Ето за какво компанията Валв, която има платформата Стийм, сподели, че поради рисковите и незнайни резултати от играта, тя няма да я популяризира.

Миналата година сходна дискусия породи игра, наречена " Активен стрелец " , в която сюжетът беше пукотевица в учебно заведение.

Сега в рекламата на играта за обезчестяване се споделя, че играчът може да управлява решенията на сериен палач и изнасилвач, който броди по време на зомби апокалипсис.

Компанията, създала скандалния артикул, се назовава Деск Плант и твърди, че играта е в действителност черна комедия , предопределена за 4% от популацията, които са социопати . Компанията твърди, че хората могат да разграничават нереалност от реалност. Британската депутатка Хана Бардъл обаче дефинира играта като " откачена и извратена ".

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР