Платформата за стрийминг на видео Netflix обяви спад на броя

...
Платформата за стрийминг на видео Netflix обяви спад на броя
Коментари Харесай

Netflix разочарова с резултатите си за второто тримесечие

Платформата за стрийминг на видео Netflix разгласи спад на броя клиенти в Съединени американски щати за пръв път от осем години, като в същото време е пропуснала и задачите си за нови клиенти в чужбина, оповестява Reuters. Инвеститорите чака по-слабо показване от компанията, само че не и толкоз неприятен резултат. След новините акциите паднаха с близо 12%.

Слабото показване

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики. За месеците от април до юни Netflix, която първа от софтуерните компании афишира финансовите си резултати, е изгубила 130 хиляди американски клиента. Зa paзглeждaния пepиoд ĸлиeнтитe нa ĸoмпaниятa отвън Съединени американски щати ca ce yвeличили c 2.83 млн. души, ĸoeтo e знaчитeлнo пoд oчaĸвaниятa нa aнaлизaтopитe oт 4.8 млн. нoви aбoнaти. Според предварителни прогонози американските консуматори трябваше да се усилят с 352 хиляди души.

Общите доходи на компанията за тримесечието набъбнаха с 26% до 4.92 милиарда $, по отношение на 3.91 милиарда $ през същия интервал на миналата година. Очакванията на анализаторите бяха за доходи от 4.93 милиарда $. Нетната облага спадна до 270.7 млн $, или 60 цента на акция. За същия интервал на миналата година облагата на акция беше в размер на 80 цента.

Причините

Най-голямата услуга за видео стриминг в света показва, че повода за по-слабите резултати през второто тримесечие са по-малкото нови продукции наред с нарастването на цените на някои пазари. " Пропуснахме задачите си за нови клиенти във всички райони, само че това е даже още по-осезаемо в районите с нарастване на цените ", споделя в изказване компанията.

Главният изпълнителен шеф Рийд Хастингс уточни, че макар по-слабите резултати за тримесечието, чака новите клиенти през цялата 2019 година да бъдат повече спрямо миналата. Към момента Netflix има 151.6 млн. клиента в международен мащаб.

Netflix възнамерява разширение на световно равнище, както и основаването на нови истински телевизионни излъчвания, филми и документални поредици, с цел да притегли нови клиенти и да резервира броя на актуалните. " Забавянето на потребителския растеж в Съединени американски щати беше предстоящо, само че не и в такива размери ", разяснява анализаторът от Investing.com Климент Тибо. " При усилване на конкуренцията няма гаранция, че Netflix ще има финансовата мощ да преживее повишение на цените без всеобща загуба на клиенти ", добави той.

Плаформата за стрийминг увеличи цената на услугите си във Англия, Швейцария, Гърция и Западна Европа през второто тримесечие. Проучване на Reuters от март демонстрира, че 81% от интервюираните американски клиенти ще се откажат от услугата, в случай че месечната такса се усили с 5 $.

Прогнозите

Netflix предвижда, че ще добави нови 7 млн. клиента през третото тримесечие, най-вече поради новия сезон на сериала Stranger Things ", който излезе на 4 юли. Същевременно обаче компанията ще загуби и две от най-популярните си излъчвания – The Office ще бъде свалено от платформата през януари 2021 година, а Friends – през януари 2020 година

Проблемите за Netflix може да се задълбочат по-късно през годината, когато Disney пуска своята стрийминг услуга Disney+. Освен че медийният колос ще усили конкуренцията в бранша, той ще вземе и част от наличието си, което сега е свободно за гледане в Netflix.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР