Платформата за социални медии TikTok, обяви, че работи усилено за

...
Платформата за социални медии TikTok, обяви, че работи усилено за
Коментари Харесай

TikTok под натиск: Ангажира се да спазва правилата на ЕС

Платформата за обществени медии TikTok, разгласи, че работи интензивно за съблюдаване на разпоредбите на Европейски Съюз. Това се случва откакто водачите на блока желаеха от компанията повече старания.
TikTok е дъщерна компания
на китайската ByteDance, към този момент се сблъска с апели за възбрана в Съединени американски щати поради връзките си с Пекин. Сега е подложена на яростен надзор в Европейския съюз.

Високопоставени чиновници неотдавна упрекнаха платформата, че не се оправя с проблемите, свързани с данните, авторските права и достъпа до нездравословно наличие.

В изказване TikTok съобщи, че е нараснала личния състав си, който се занимава със спазването на разпоредбите, и даде обещание да хоства данните на европейските консуматори в Ирландия.
Европейски Съюз прокарва набор от регулации
за ограничение на властта на огромните софтуерни компании.

Сред новите закони е Законът за цифровите услуги (DSA), който би трябвало да влезе в действие през септември и който задължава платформите да отстраняват нелегално или нездравословно наличие като в противоположен случай рискуват големи санкции и даже цялостна възбрана.

“С по-младата публика идва и по-голяма отговорност ”, споделил еврокомисарят Тиери Бретон на шефа на TikTok Шоу Зи Чу в диалог предишния месец, съгласно оповестена от Европейски Съюз информация.

“Недопустимо е зад видимо занимателни и безобидни функционалности потребителите за секунди да получават достъп до нездравословно, а от време на време даже животозастрашаващо наличие. ”
Фирмата даде обещание да продължи
да смъква нездравословно наличие и дезинформация и намерено да рапортува за всевъзможни дейности.

Миналата година TikTok призна, че някои чиновници в Китай имат достъп до данните на европейските консуматори.

По-късно тя беше принудена да удостовери, че чиновници на ByteDance са имали достъп до данните на TikTok, с цел да наблюдават публицисти в опит да открият източника на приключване на информация към медиите.

Компанията отхвърля китайското държавно управление да има какъвто и да било надзор или достъп.

Въпреки това американските управляващи не разрешиха приложението от устройствата на федералното държавно управление, а някои законодатели желаят да забранят платформата напълно. 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР