Платформата за поточни видео услуги на Apple ще се донесе

...
Платформата за поточни видео услуги на Apple ще се донесе
Коментари Харесай

Apple може да спечели милиарди със своя VoD услуга

Платформата за поточни видео услуги на Apple ще се донесе на компанията бизнес за няколко милиарда $. Поне такива са упованията на анализатора Морган Стенли, съгласно който услугата (която към момента не е оповестена официално) ще генерира доходи в размер на $4 милиарда годишно до 2025 година

Докладът на Морган Стенли “The Emerging Power of Apple Services, Part 3: Video a New Growth Driver in 2019 “ цитира анализатора Кати Хъбърти, съгласно която Apple Video ще стане действителна услуга по-рано, в сравнение с считат вложителите.

 Apple TV. Снимка: Apple. Дали скоро ще има и Apple Video?

„ Въпреки че не излиза първа на този пазар, атрактивността и мощната потребителска устременост на Apple, съчетани с елементарно абониране и заплащане могат да привлекат потребителите към тази видео платформа, макар че портфолиото от наличие няма да е толкоз богато, колкото на Netflix “, счита тя.

В отчета се предвижда, че поточната услуга Apple Video ще е с високо качество, само че дребен обсег, тъй че цената й ще е по-скоро в ниския сегмент, т.е. към $7,99/месец. До 2025 година тя може да доближи до над 50 милиона платени клиенти в съпоставяне със 124 милиона на Netflix (в момента) и над 650 милиона консуматори, употребяващи iPhone.

Според създателите на отчета това значи, че бизнесът с Apple Video ще се разрасне от към $500 милиона за финансовата 2019 година (ако компанията пусне услугата скоро) до $4,4 милиарда след 6 години.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР