Платформата за онлайн видео YouTube на Alphabet съобщи, че ще

...
Платформата за онлайн видео YouTube на Alphabet съобщи, че ще
Коментари Харесай

COVID-19: YouTube понижава качеството на стрийминга в Европа

Платформата за онлайн видео YouTube на Alphabet заяви, че ще понижи качеството на стрийминга си в Европейски Съюз, с цел да избегне прекомерното натоварване на интернет, в миг когато хиляди европейци, принудени от ковид, работят от у дома и гледат видео вкъщи, съобщи Reuters, представен от БНР.
" Ангажираме се краткотрайно да прехвърлим целия трафик в Европейски Съюз към общоприета резолюция по дифолт ", уточни компанията в изказване.
Подобни ограничения първи започнаха от Netflix. Реакцията на фирмите е в резултат на апелите на европейският комисар за вътрешния пазар Тиери Бретон стрийминг платформите да намалят качеството на видеото си, с цел да предотвратят блокиране на интернет.
Агенцията отбелязва, че видеото заема „ лъвския къс “ от трафика на данни в интернет.
Решението е взето, откакто Бретон приказва с шефа на Alphabet Сундар Пичай и на YouTube Сюзън Уоджиски. От компанията означават, че към този момент регистрират няколко пикови момента на потребление на платформата, само че са решили да вземат ограничения, с цел да понижат натоварването върху системата.
Европейските телекомуникационни компании - от Vodafone до Deutsche Telekom - регистрират скок на трафика на данни през последните дни, което накара Бретон да насочи апел преди да се е стигнало до срив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР