Платформата за онлайн видео YouTube на Alphabet съобщи, че ще

Платформата за онлайн видео YouTube на Alphabet съобщи, че ще ...

COVID-19: YouTube понижава качеството на стрийминга в Европа.

Платформата за онлайн видео YouTube на Alphabet съобщи, че ще намали качеството на стрийминга си в ЕС, за да избегне прекаленото натоварване на интернет, в момент когато хиляди европейци, принудени от коронавируса, работят от вкъщи и гледат видео у дома, предаде Reuters, цитиран от БНР.
"Ангажираме се временно да прехвърлим целия трафик в ЕС към стандартна резолюция по подразбиране", посочи компанията в изявление.
Подобни мерки първи предприеха от Netflix. Реакцията на компаниите е в следствие на призивите на европейският комисар за вътрешния пазар Тиери Бретон стрийминг платформите да понижат качеството на видеото си, за да предотвратят блокиране на интернет.
Агенцията отбелязва, че видеото заема „лъвския пай“ от трафика на данни в интернет.
Решението е взето, след като Бретон говори с шефа на Alphabet Сундар Пичай и на YouTube Сюзън Уоджиски. От компанията отбелязват, че засега отчитат няколко пикови момента на използване на платформата, но са решили да вземат мерки, за да намалят натоварването върху системата.
Европейските телекомуникационни компании - от Vodafone до Deutsche Telekom - отчитат скок на трафика на данни през последните дни, което накара Бретон да отправи призив преди да се е стигнало до срив.

Източник: actualno.com