Платформата за онлайн разплащания Checkout.com е успяла да утрои пазарната

...
Платформата за онлайн разплащания Checkout.com е успяла да утрои пазарната
Коментари Харесай

Конкурентът на Revolut, който вече струва $5,5 милиарда. И е една от най-скъпите финтех фирми

Платформата за онлайн разплащания Checkout.com е съумяла да утрои пазарната си оценка и да доближи 5,5 милиарда $, което я трансформира в една от най-скъпите компании във финтех бранша в Европа. Това стана ясно, откакто старт-ъпът съумя да притегли нов рунд от вложения в размер на 150 милиона $.

Основаната в Лондон през 2012 година компания продава програмен продукт, който оказва помощ на бизнеса да улесни процеса на цифровите преводи. Преки съперници на дружството са американската Stripe и холандската Adyen, написа CNBC.

Checkout.com съумя да притегли вниманието през 2019 година, когато за първи път в нея вложиха чужедстранни вложители. Тогава тя набра капитал от 230 милиона $. Отново през предходната година започващата компания се трансформира в така наречен " еднорог ", като доближи капитализация от 2 милиарда $.
 Revolut стана една от най-скъпите финтех компании в света
Revolut стана една от най-скъпите финтех компании в света

Тя набра нови $500 милиона, а оценката ѝ набъбна до $5,5 милиарда

От тогава насам Checkout.com съумя да регистрира впечатляващ напредък, като осъществените от нея транзакции са се нараснали с 250% през предходната година, като това ѝ завоюва за клиенти огромни имена в цифровия бранш - от сингапурската платформа за транспортни услуги Grab до американският брокер Robinhood.

Последният рунд на привлечени вложения значи, че Checkout.com към този момент се конкурира с едни от водачите в цифровата промишленост в Европа като шведският заемодател Klarna и английската цифрова банка Revolut. От друга страна компанията към момента изостава зад колосите в своята сфера Strioe и Adyen, които възлизат на надлежно 36 и 38 милиарда $.

От основаването си през 2012 година до момента английската компания е била печеливша. През 2018 година тя е отчела чиста облага от 2,3 милиона $ и доходи от 74,8 милиона $. Тя има 13 офиса в международен мащаб и за нея работят 750 души.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР