Платформата за недвижими имоти Boomin анализира броят на завършените продажби

...
Платформата за недвижими имоти Boomin анализира броят на завършените продажби
Коментари Харесай

С колко поскъпнаха жилищата на „романтичните“ улици

Платформата за недвижими парцели Boomin проучва броят на приключените продажби на жилища, ситуирани на улици с „ сантиментални “ имена. Улиците включват думите: обич, Валентин, сърце, стрела, сладка, роза, цвете и целуни ме.

През миналата година на улици с сходни имена са продадени 2494 парцела в цяла Англия. Данните сочат, че жилищата, ситуирани на тези улици, се продават приблизително за 397 000 USD. Това е с 4% над междинния индикатор за Англия и Уелс. Максималният растеж е 20% по отношение на предходната година.

Най-много са поскъпнали парцелите на улиците, чието име съдържа думата „ обич “. През предходната година такива обекти са коствали приблизително 471 570 USD, което е с 29% повече от междинната стойност за страната. Цената им за година се е нараснала с 22%. На тези улици през 2021 година са купени 306 жилищни обекта.

Улици с име „ цвете “ в името си, като да вземем за пример „ Флауерс Хил “ в Редингтън или „ Флауърс авеню “ в Нотингам, също са били доста известни измежду купувачите. Придобити са 57 парцела при междинна цена от 449 270 USD, което е с 33% повече по отношение на година по-рано.

На улици с име, което съдържа думата „ Валентин “ междинната стойност на продадените жилища е 439 140 USD, а с думата „ сладка “ – 420 220 USD. Най-силно обаче са поскъпнали парцелите на улици, в чието име има думата „ сърце “ – 55% за година. Сред тях са Goodheart Way в Лестър или Heartwood Close в Ливърпул.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР