Платформата за крипто кредитиране Nexo съди регулатора на Каймановите острови

...
Платформата за крипто кредитиране Nexo съди регулатора на Каймановите острови
Коментари Харесай

Nexo съди регулатор на Кайманските острови за отказан лиценз

Платформата за крипто кредитиране Nexo съди регулатора на Каймановите острови за отвод на компанията да получи лиценз за виртуални активи, написа The Block .

Nexo, чийто офис в България беше обискиран предходната седмица от 300 служители на реда и която получи заповеди за преустановяване и отвод от разнообразни американски регулатори, се надява решението да бъде анулирано, съгласно обосновката на делото, което е заведено на 13 януари.

Финансовите управляващи на Каймановите острови са отхвърлили настояването на Nexo на 20 декември, заявявайки, че бизнес моделът на компанията не дава отговор на нужния рисков профил, аргументира се ведомството на Каймановите острови. " Nexo съставлява риск за доверието на пазара, отбраната на потребителите и репутацията на островите като финансов център “, означават от CIMA.

Директорите и акционерите на Nexo не са съумели да разкрият детайлности пред CIMA по отношение на евентуален въпрос за лишаване на лицензите в Съединени американски щати и производства в британски съдилища, се показва в делото, представено от регулатора.

Адвокатите на Nexo настояват, че решението на CIMA е процедурно незаслужено и че регулаторът също е нарушил своите конституционни и законови отговорности, като не е уведомил Nexo за подробната причина за отхвърлянето на желае. От компанията прибавят, че са успокоили опасенията на регулатора по време на процеса на кандидатстване.

Nexo отхвърлят терзанията на CIMA по отношение на правосъдни разногласия в британските съдилища, като показват, че това е иск, заведен от крипто борсата BitMEX против Nexo и някогашен чиновник за благосъстоятелност върху акаунт в BitMEX.

Nexo освен желае анулация на решението на CIMA, само че също по този начин желае съдът да постанови, че компанията е подобаваща за регистрация и по-късно да подреди на CIMA да я записва.

Nexo до момента не са дали отговор на настояванията за коментар на The Block.

Миниалият месец от компанията оповестиха, че напущат Съединени американски щати, акцентирайки " задънена улица " в договарянията с регулаторите. Неговият главен артикул Earn приемаше крипто депозити от вложители в подмяна на заплащане на избран лихвен %. Щатските и федералните регулатори сложиха под подозрение работата на компанията през последните месеци с композиция от правосъдни каузи и писма за преустановяване и отвод на лицензите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР