Платформата за краткосрочно отдаване на жилища под наем airbnb да

...
Платформата за краткосрочно отдаване на жилища под наем airbnb да
Коментари Харесай

ЕК погна и airbnb, иска по-ясно да показва колко струва даден апартамент и кой го предлага

Платформата за краткосрочно отдаване на жилища чартърен airbnb да вкара нови правила за работа, които да бъдат в услуга на потребителите. За това упорства Европейската комисия. Платформата би трябвало да дава единствено крайни цени на клиентите. Така няма да има изненади като спомагателни разноски за разчистване, отопление, асансьор, оповестява bTV.
Ако спомагателното таксуване не може да се пресметна авансово да е посочено, че са вероятни още разноски.
Платформата ще би трябвало да посочи и дали жилището се дава от частно лице или компания. „ Трудно е да схванеш дали наемаш от частно лице, или от експерт, а това има значение, тъй като потребителите имат разнообразни права”, уточни еврокомисарят Вера Йоурова.
Ако жилището е наето от частно лице при спор ще го решаваме в съда. В другия случай „ имаме право на рекламации и на гаранция за услугата, която ни дават. В този смисъл, в случай че услугата не подхожда на това, което е рекламирано, ние ще имаме право да откажем, да желаеме понижение от цената”, показва Игнат Арсенов от Европейския потребителски център.
Според Института за разбори и оценки в туризма към 20 на 100 от нощувките в Европа минават през платформата.
„ Това е като детонация, сега доста от тези, които имат свободни площи, се ориентират към отдаването им на airbnb, защото за София в случай че вие от 1 апартамент, който е 80 кв.м, може да вземете наем 600 лв., при airbnb можете да вземете 2000”, показва Румен Драганов.
До края на август платформата би трябвало да приведе работата си в сходство с европейските условия или е застрашена от наказания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР