Платформата за имейл нюзлетри Mailchimp бе откупена за около 12

...
Платформата за имейл нюзлетри Mailchimp бе откупена за около 12
Коментари Харесай

Фирма за финансов софтуер купи Mailchimp за 12 млрд. долара

Платформата за имейл нюзлетри Mailchimp бе изплатена за към 12 милиарда $ от новия си притежател Intuit.

Производителят на продукта за данъчни заявления TurboTax и други финансови софтуерни решения разгласи договорката тази седмица, като съобщи, че се надява Mailchimp да ѝ помогне да се трансформира в „ център на растежа на дребния бизнес “, съобщи CNN.

Като част от съглашението Mailchimp ще работи с QuickBooks, счетоводен програмен продукт на Intuit, с цел да помогне на дребния и на междинния бизнес да придобива и задържа клиентите си.

По думите на основния изпълнителен шеф на Intuit, Сасан Гударси, новата облага носи със себе си доста данни за потребителите. „ Ние имаме данни за покупките. Магията да е съберем тези две неща дружно “, разяснява той.

Mailchimp е учредена в Атланта през 2001 година и има 13 млн. клиенти, вариращи от дребни бизнеси до компании от Fortune 100. „ Това е вълнуваща нова глава за Mailchimp, нашите над 1200 отдадени чиновници и клиентите “, изясни шефът и съосновател на платформата, Бен Честнът.

Трансакцията предстои на регулаторни утвърждения и се чака да бъде финализирана преди края на второто тримесечие за компанията през фискалната 2022 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР