Платформата за електронна търговия eBay предлага на българските фирми нови

...
Платформата за електронна търговия eBay предлага на българските фирми нови
Коментари Харесай

eBay стартира програма в подкрепа на българските търговци

Платформата за електронна търговия eBay предлага на българските компании нови благоприятни условия за експорт на дребно за дребния и междинен бизнес, като същеременно им дава множеството от услугите си гратис, посредством програмата Always Open. Инициативата идва на фона на провокациите по време на рецесията, провокирана от Covid-19.

За задачата eBay е създала нова стратегия за дребните и междинни бизнеси, които разполагат с над 100 разнообразни продукта в инвентара си. Допуснатите до присъединяване в програмата компании ще получат гратис абонамент за eBay Store в Premium или Megastore секциите за три месеца, достъп до програмата за образование по износ, 50 000 разгласи до края на месец юли и опция за персонално подпомагане от консултант за развиване на бизнеса.

Програмата е добре пристигнала за търсещите различни механизми за разширение на бизнеса си и нови пазари. Интересът към износа е очевиден и при българските компании - за последните три месеца броят на родните търговци в eBay да вземем за пример е повишен с 25%.

По време на изключителното състояние доста са скочили продажбите от български компании в няколко съществени категории артикули, като усещане прави ползата към родна козметика. Продажбите на бои за коса да вземем за пример са се нараснали с 330%, тези на кремове и други артикули за кожата на краката с 35%, на подхранващите и пилинг маски с 678%, на стилизиращите артикули за коса с цели 2539%, а на кремовете за поддържане кожата на ръцете и ноктите - със 72%.

Други консуматори избират занаятите и готвенето - продажбите на артикули за печива и подготвяне на десерти са се нараснали с 1137%, а тези на играчките и минифигурките от вида на Lego са скочили с 477%. Друга сполучлива категория във връзка с експортните продажби е тази за съоръжение и елементи за басейни с растеж от 410% в България.

Най-активните консуматори, създали покупки от български търговци в eBay, са от Съединени американски щати, Англия, Германия, Италия, Франция и Испания - те са закупили общо над 700 000 продукта от март до май 2020 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР