Платформата за анализи VoteWatch Europe тази седмица публикува класация с

...
Платформата за анализи VoteWatch Europe тази седмица публикува класация с
Коментари Харесай

Петър Витанов в Топ 20 на най-влиятелните медиатори в Европейския парламент |

Платформата за разбори „ VoteWatch Europe ” тази седмица разгласява ранглиста с двадесетте европейски депутати, който най-ефективно сътрудничат с представители на другите политически фамилии и националности.

Тя е част от отчет на „ VoteWatch “, който наблюдава по какъв начин всеки обособен член на Народното събрание комуникира с сътрудниците си и по какъв начин това се отразява на предлагането и приемането на ремонти в европейското законодателство. Докладът демонстрира кои членове на Народното събрание са най-отворени за съдействие и най-активни в основаването на мрежи от контакти в настоящия мандат на Екологичен потенциал.

Петър Витанов е на 16-то място от всички 705 депутати, както и единственият българин на толкоз челна позиция. В класацията на „ VoteWatch “ са употребявани термините „ Bridge-builder “ (изграждащ мостове) и „ hub of policy shaping “ (отправна точка за образуване на политики), зад които стои концепцията за медиация, съдействие, отворена връзка и реализиране на удовлетворяващи резултати.

Умението да общуваш, да убеждаваш и обединяваш е основна част от работата в Народното събрание, а резултатите от нея се виждат при приемането на законите, които засягат обособените страни-членки. Всяко изменение, допълнение или корекция към европейски закон е предшествано от голям брой срещи, разисквания, работни сесии. Евродепутатите наложително споделят интензивно в личните си политически групи, само че това е единствено първата стъпка към основаването на дейно работеща мрежа. Изграждането на контакти с представители на други политически фамилии и от други националности усилват възможностите за намиране на поддръжка и поддръжници. Тоест – колкото по-активно комуникира един народен представител с другите в Народното събрание, толкоз по-вероятно е предложенията му да получат утвърждение или да се реализира компромис, удовлетворяващ всички участници.

„ У нас може и да не е по този начин, само че в Европейския парламент работата на депутатите се следи под лупа. Радвам се, че съм попаднал в ранглиста, която в действителност мери по какъв начин с сътрудниците поддържаме връзка между тях и какви са резултати от това. Общуването с колкото се може повече хора, без значение дали са от личната ти политическа група или не, нормално води до намиране на решения и реализиране на компромис, който да е от изгода за всички “, разяснява Витанов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР