Платформата трябва да осигури пълна прозрачност на ценитеAirbnb поема ангажимент

...
Платформата трябва да осигури пълна прозрачност на ценитеAirbnb поема ангажимент
Коментари Харесай

ЕС застави Airbnb да промени правилата си

Платформата би трябвало да обезпечи цялостна бистрота на цените

Airbnb поема ангажимент да извърши настояванията на Европейската комисия и органите за отбрана на потребителите в Европейски Съюз

В отговор на апела, насочен през юли от Европейската комисия и органите за отбрана на потребителите в Европейски Съюз, Airbnb поема ангажимент да направи нужните промени в своите правила и да усъвършенства представянето на цените на своята платформа.

Компанията, която предлага услуга за елементарно наемане на квартири, би трябвало да вкара измененията на своя уеб страница до края на декември 2018 година за всички езикови версии на езици на Европейски Съюз, оповестиха от Брюксел.

„ Онлайн платформите трансформираха радикално метода, по който пътуваме, намираме място за настаняване и прекарваме ваканциите си. Те обаче би трябвало също по този начин напълно да съблюдават разпоредбите и да поемат отговорност, в случай че нещо се обърка. Потребителите на Европейски Съюз имат права както офлайн, по този начин и онлайн “, разяснява по този мотив Вера Йоурова, комисар на Европейски Съюз по въпросите на правораздаването, потребителите и равнопоставеността сред половете.

Airbnb, в частност, ще направи нужните промени, с цел да обезпечи цялостна бистрота и схващане на това, за което потребителите заплащат. „ Това деяние е част от по-мащабно изпитание за възстановяване на отбраната на потребителите в интернет “, добави Йоурова.

Airbnb поема ангажимент да показва общата цена на резервациите, в това число спомагателните такси, като да вземем за пример таксите за обслужване и разчистване. Когато не е допустимо крайната цена да се пресметна авансово, платформата ще осведоми потребителя, че може да има спомагателни такси.
още по тематиката
Също по този начин Airbnb се ангажира да показва ясно дали дадена оферта е от хазаин, който е частно лице, или от експерт, защото разпоредбите за отбрана на потребителите са разнообразни в двата случая.

Ще бъде ясно, че потребителите могат да се възползват от всички налични средства за правна отбрана, и по-конкретно от правото си да предявят иск против хазаин, ако пострадат или претърпят други вреди.

Airbnb ще показва ясно на потребителите, че те имат право да заведат дело против платформата в съдилищата в своята страна на престояване. Освен това Airbnb ще би трябвало да осведоми потребителите, когато реши да приключи даден контракт или да отстрани наличие, и ще им дава право на обжалване и на обезщетение, в случай че е подходящо.

Очаква се компанията да завърши своите оферти и до края на декември 2018 година да вкара измененията за всички езикови версии на езици на ЕС/Европейското икономическо пространство. В случай на несъблюдение, органите за отбрана на потребителите могат да решат да прибягнат до насилствени ограничения.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР