Платформата стартира кампания за грамотност в помощ на дипломиращите се

...
Платформата стартира кампания за грамотност в помощ на дипломиращите се
Коментари Харесай

Платформата Как се пише? подготвя в социалните мрежи зрелостници за матурата

Платформата започва акция за просветеност в помощ на дипломиращите се дванайсетокласници , оповестяват уредниците.

Организатори на самодейността са доктор Павлина Върбанова, основателка на " Как се написа? ", Доротея Николова, учителка по български език и литература, и организация Huts Group, отпред с креативните шефове Иван Ланджев и Драгомир Дончев.

Под надпис  50 дни преди държавния зрелостен изпит (ДЗИ) по български език и литература, стартира издание на задания и правила в първото по рода си цифрово пособие.

Тo е особено ориентирано към повишение на резултатите от матурата и се осъществя в една от най-актуалните измежду младежите обществени мрежи - Threads, част от групата на Meta.

" Изкуствен разсъдък ", " сглобка " и " времеубежище " - думите на 2023 година

Според третото издание на " Думи на годината с Как се написа? "

" По-добре е там, където младежите прекарват огромна част от времето си, някой да им оказва помощ и да ги направлява ", изяснява Павлина Върбанова. Тя добавя, че с цел да стане това, би трябвало езикът и тематиките да са близки на хората в ученическа и студентска възраст.

Екипът зад акцията се майтапи, че потегля на Първия правописен поход , само че упоритостта е напълно сериозна - в оставащото време до матурата да оказват помощ на зрелостниците да покачат междинния триумф и 2024-та да е годината, в която отрицателната наклонност да се пречупи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР