Платформата ще се използва за интелигентно управление на акумулаториОблачна ИТ

...
Платформата ще се използва за интелигентно управление на акумулаториОблачна ИТ
Коментари Харесай

i-Batt: СТЕМО и БАН разработват иновативна облачна система

Платформата ще се употребява за интелигентно ръководство на батерии

Облачна ИТ система ще усъвършенства работния цикъл, заряда и разряда на огромни масиви от батерии

Иновативна облачна система за ръководство на батерии създават български откриватели от Института по електрохимия и енергийни системи „ Академик Евгени Будевски “ при Българска академия на науките и високотехнологичната компания СТЕМО.

Облачната ИТ система би трябвало да усъвършенства работния цикъл, заряда и разряда на огромни масиви от батерии. Това следва да докара до по-дългото им потребление и надлежно по-рядката им замяна, както и до повишение на енергийната успеваемост при приложимост.

Потенциалните приложения на системата за ръководство на акумулаторни масиви са многочислени. Платформата ще е от изгода за:

Производители на електрическа енергия от възобновими източници – за задачите на прилежащите към електроцентралите акумулаторни системи за „ депозиране “ на създадената електроенергия;

Производствени предприятия , които употребяват батерийни комплекси в процеса на произвеждане и за обезпечаване на резервираност;

Собственици на жилищни и офис сград и – както за обезпечаване на сдържаност, по този начин и за депозиране на създадена от тях електрическа енергия от възобновими източници;

Центрове за данни , които употребяват батерийни системи за обезпечаване на непрекъсната работа;

Транспортни компании , употребяващи електрически транспортни средства;

Компании, които отдава т чартърен батерии и акумулаторни системи;

Производители на акумулаторни акумулатори – за вграждане на технологията в създаваните от тях акумулатори.

„ Чрез IoT технология системата ще събира информация за оперативните характерности на ръководените батерии, въз основа на които ще се дефинира и ползва най-благоприятен работен режим “, обясниха от СТЕМО по отношение на плана, стартирал през юни.

„ Системата ще съставлява композиция от централизирана експертна система и профилирано съоръжение за мониторинг и ръководство на употребата. Експертната система ще бъде осъществена като централизиран програмен продукт, който ще обработва огромни размери исторически данни за експлоатационните параметри и ще дава услуги за разбор и установяване на най-хубавия работен режим за съответния батерия “, прецизираха от компанията.

Проектът се реализира по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ (ОПИК), процедура „ BG16RFOP002-1.005. Разработване на продуктови и индустриални нововъведения “. Основните действия включват осъществяване на проучвания, изпитвания, измервания, както и основаване и тестване на прототипи в лабораторни условия, свързани с разработваната иновация.

Проектът планува и придобиване на дълготрайни материални и нематериални активи (ДМА и ДНА), нужни за създаването, както и отбрана на интелектуална благосъстоятелност и визуализация на плана. Очаква се планът и проучванията да приключат при започване на 2020 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР