Платформата, на която са хидравликата и помпата за втечнения азот,

...
Платформата, на която са хидравликата и помпата за втечнения азот,
Коментари Харесай

Разтоварването на Вера Су май този път наистина започва

Платформата, на която са хидравликата и помпата за втечнения азот, към този момент е нормализирана. Започва разтоварването на кораба " " край Камен бряг. Според плановете работата на терен ще продължава 24 часа в денонощието, с цел да се употребява прозорецът от няколко дни хубаво време. След това корабът ще бъде изтеглен. Има проект за разтоварването - втечненият карбамид ще бъде извозен до танкера " Галакси еко ", а сухият карбамид - до пристанище " Варна - Изток ", където ще се натовари на вагони на БДЖ. Очаква се в Камен бряг да дойде транспортният министър.

30 дни след засядането на „ Вера Су “ и действителните дейности стартират. Продължава отводняването на машинното поделение, предава БНР.

Според проекта към 10 часа платформата стигна до кораба благодарение на влекач от пристанището в Каварна. Снабдена е с помпа за източването на втечнения азотен тор и хидравлика за отварянето на капаците на хамбара.

Последните проучвания на водата към кораба, които вършат от Министерство на околната среда и водите, демонстрират пик в стойностите на азот-амониев. Лаборатория е открила и съществуване на нефтени артикули.
 Месец след случая, през днешния ден би трябвало да стартира същинското претоварване на Вера Су Месец след случая, през днешния ден би трябвало да стартира същинското претоварване на " Вера Су "
 Акцията по претоварването на заседналия край Камен бряг транспортен съд " Вера Су " би трябвало да стартира през днешния ден, предава БНР. Вчера екипи на Морск...

Министърът на околната среда и водите Асен Личев е упълномощил правенето на техническо задание за оценка на въздействието върху акваторията на Черно море в региона на предпазена околност „ Яйлата “ от страна на авариралия транспортен съд.

От Окръжна прокуратура – Добрич, която проверява случая, оповестиха, че се планува качване на следователи.

Министърът на околната среда и водите Асен Личев е на борда на транспортен съд на Гранична полиция, който би трябвало към този момент да е  дошъл по вода в региона на авариралия транспортен съд „ Вера Су “, с цел да следи от близко хода на избавителната интервенция по разтоварването на кораба. Това оповестиха от пресцентра на Министерство на околната среда и водите (МОСВ).

Екипите на БД „ Черноморски регион “ и Регионална лаборатория – Варна, под директното управление на заместник-министъра на околната среда и водите Петър Димитров са на място и не престават да наблюдават положението на водите в Черно море в непосредствена непосредственост до заседналия транспортен съд „ Vera Su ” за следене на интервенцията по разтоварване на кораба.

Служители на " Морска администрация " към този момент надуват с компресори трите баржи, които ще вземат участие в разтоварването на азотните торове. Баржите са предопределени за влажната примес от товара. Преди това ще се трансферира сухият товар, предава Българска национална телевизия.
 Христо Алексиев: Няма замърсяване от кораба Вера Су Христо Алексиев: Няма замърсяване от кораба " Вера Су "
Транспортният министър Христо Алексиев съобщи, че няма замърсяване на морето поради кораба " Вера Су ", като моли тематиката да не се преек...

Плавателните съдове са обезпечени от Европейската организация за морска сигурност и дойдоха от Италия.

Баржите са с дължина 15 метра и широчина 5 метра. Товароподемността им е 100 кубически метра. Предназначени са за транспорт и предпазване на течни товари. Оборудвани са с инсталация и 2 компресора.

Очаква се азотните торове да бъдат трансферирани с помпи. След като бъдат надути, баржите ще бъдат издигнати с кран и спуснати на вода, а благодарение на буксири ще стигнат до " Вера Су ". Очаква се превозването им до кораба от Варна да е няколко часа.

Трябва да дойдат по-късно през днешния ден край Камен бряг.

Баржите са взели участие в обичайното военноморско обучение " Бриз " през 2019г. и 2020 г
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР