Платформата е собственост на компанията ByteDance, която е в юрисдикцията

...
Платформата е собственост на компанията ByteDance, която е в юрисдикцията
Коментари Харесай

Нови ограничения за използването на ТикТок

Платформата е благосъстоятелност на компанията ByteDance, която е в юрисдикцията на Китай

15 март е датата, която Европейската комисия разгласи като краен период за своите чиновници да деинсталират приложението ТикТок от служебните си устройства.

ТикТок е приложението, което за по-малко от две години събра над милиард консуматори. Интересът към него доближава своя връх по време на Коронавирус пандемията. От място за качване на занимателни видеа, се трансформира в най-голямата платформа за продан на информация, твърди „ Форбс “, представено от

„ Китай сега е главен световен състезател, който става все по-амбициозен точно в областта на технологиите. Не мисля, че би трябвало да забравяме и да подценяваме обстоятелството, че посредством ТикТок, държавното управление на Китай има евентуален достъп до персоналните данни на европейските жители.

Това включва освен чиновници на европейските институции, това включва деца и всички европейски жители. Препоръката е, несъмнено, да не се употребява платформата. Всеки един чиновник на Европейските институции е длъжен да отстрани платформата от служебните си устройства тъкмо тъй като има много информация, която би била проблем, в случай че попадне в ръцете на „ доброжелатели “, разяснява българският евродепутат Ева Мейдел.

Платформата е благосъстоятелност на компанията ByteDance, която е в юрисдикцията на Китайската национална република. Именно това става причина за съществени терзания от страна на европейските институции. Въпреки че компанията има своите представителства в Европа и Съединени американски щати, това надалеч не значи, че напълно се преценява с политиката за сигурност, заложена от Европейски Съюз, предизвестява Ева Майдел.

Въпреки това министърът на защитата на Белгия Людивин Дендонер отхвърля да отстрани профила си в ТикТок, оповестяват локални медии.

Освен че крие опасности за персоналните данни на потребителите, ТикТок е и място, в което всеобщо сметки имат деца и младежи, качващи най-различни видеа. Невинаги обаче от другата страна на монитора стоят доброжелатели.

„ В България главен интерес имат децата сред 8 и 16 години. Там се намират и половите насилници. Престъпниците. Там оперират, основават подправени профили, стартират контакти в тази мрежа с децата. Особено когато видят наличие, което е предизвикателно. А децата основават такова наличие, с цел да са известни. За мен е значимо такава платформа, която не се контролира от демократични правила, да бъде лимитирана в демократични страни. Колкото до децата, главната роля тук е на родителите да управляват това, което вършат в интернет “, споделя Явор Колев, експерт по киберисгурност.

След рестрикциите против платформата ТикТок наложи на ден ограничаване от 60 минути дневно за всички малолетни консуматори. Големият въпрос обаче е дали ограниченията против приложението, наложени първо от Съединени американски щати, а по-късно от и Европейски Съюз, са причина за цялостното му закриване.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР