Платформата "Brown to Green" официално бе одобрена и стана част

...
Платформата "Brown to Green" официално бе одобрена и стана част
Коментари Харесай

Платформата "Brown to Green" стана част от Европейския Алианс за Чист водород към Европейската Комисия

Платформата "Brown to Green " публично бе утвърдена и стана част от Европейския Алианс за Чист водород към ЕК. Това заяви Кристина Лазарова, съосновател на Платформата.

„ За нас това е голяма чест и прави труда на хората, които работят за реализирането на справедливия енергиен проход в страната ни, да бъде логичен. Това е едно начало и стъпка към реализиране на нуждата и желанието на предприятията от Югозападен въглищен район като Топлоелектрическа централа Бобов дол и Топлофикация Перник да имат своето друго, енергийно бъдеще. “, показа Кристина Лазарова.

Проектът "Brown to Green " започва тази година и е напълно нов за България. Основна му цел е да способства за трансформацията на предприятията в Югозападен въглищен район към напълно екологично произвеждане на сила. "Brown to Green " се пробва да помогне за внедряването на най-новите екологични технологии за рандеман на сила, включително и посредством потреблението на водород, именуван от специалистите – горивото на бъдещето.

Платформата, в чиито срещи и полемики вземат участие представители от Министерски съвет, Министерство на Енергетиката и Министерство на околната среда и водите, локалната власт, огромните синдикати КНСБ и КТ Подкрепа, неправителствени организации, включително и WWF България, желае да откри най-хубавия вид за преквалификация и опазване на работните места на ангажираните във въглищната промишленост български служащи и експерти.

„ Провеждаме диалози с доста интернационалните компании, които имат разнообразни новаторски планове и извънреден прогрес, както в оборудването, което основават, по този начин и в потреблението на водород и други възобновими източници. Вярваме, че взаимно с тези компании сме пред прага на взимане на едно друго, екологично и дейно решение за смяната на Югозападния въглищен район “.

Европейският Алианс за Чист водород към ЕК има за цел да сплоти институции на Европейски Съюз, национални държавни управления и представители на промишлеността, с цел да сътвори цялостна верига от произвеждане и доставки на водород в Европа.

Алиансът има основна роля за осъществяването на Водородната тактика за климатично-неутрална Европа, както и за поддръжката на вложенията за увеличение на производството и търсенето на водород. Той ще създаде поредност от съответни планове в поддръжка на напъните за декарбонизация на европейските енергоемки браншове.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР