Платформа, предоставяща възможност за онлайн кандидатстване в български държавни университети,

...
Платформа, предоставяща възможност за онлайн кандидатстване в български държавни университети,
Коментари Харесай

МОН разработи платформа за онлайн кандидатстване в родни вузове

Платформа, предоставяща опция за онлайн кандидатстване в български държавни университети, създаде Министерството на образованието и науката, оповестиха оттова.

Платформата ще е потребна за българи от чужбина и жители на Северна Македония, които желаят да продължат образованието си в нашата страна. Заради пандемията от COVID-19 тази година няма да се организира обичайният изпит - тест по български език, литература и история на България, с който се кандидатства по постановленията за просветителна активност измежду българите в чужбина и за жители на Северна Македония. За облекчение на кандидат-студентите в платформата са създадени регистрационна форма, форма за вход в системата и електронен формуляр с желанията на претендента. Тази година класирането ще се прави въз основа на междинния триумф и оценките по балообразуващите предмети от дипломата за приключено приблизително обучение.

Втори модул от платформата съдържа информация за всички български държавни висши учебни заведения и ще е потребен за младежите да се срещнат с опциите за образование у нас.

Платформата е оповестена на интернет страницата на МОН - https://higher-edu.mon.bg/ap/home
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР