Платеният отпуск по майчинство на Николета Маданска изтече точно три

...
Платеният отпуск по майчинство на Николета Маданска изтече точно три
Коментари Харесай

Ще се върне ли Николета Маданска в Би Ти Ви?

Платеният отпуск по майчинство на Николета Маданска изтече тъкмо три дни преди Нова година. Малкият й наследник стана на две годинки, което значи, че Маданска в най-скоро време ще би трябвало да се завърне на работното си място. Въпрос с нараснала компликация е обаче дали ще се върне на предходното си работно място в bTV или ще избра друго.

 

Тя слезе от екран доскоро повече от три години, когато бе бременна с първия си наследник от Венелин Петков. По това време той й бе началник в медията и сътрудник в живота, само че по-късно пътищата им се разделиха, а и bTV му духнаха под опашката.

 

Платеният отпуск по майчинство на Маданска се удължи, защото първият им наследник се роди през ноември 2020 година, а вторият – през декември 2021 година Той обаче изтече на 29 декември с втория рожден ден на дребния й правоприемник. Николета има право и на още една година отпуск по майчинство, само че той към този момент ще е неплатен, в случай че реши да се възползва.

 

Ако има кой да я устоя, не е изключено да си остане вкъщи, с цел да продължи да гледа децата. Маданска и до момента не е разчитала кой знае какъв брой на парите от майчинството си, които са алегорични. По всяка възможност за развъждането на наследниците им, е помагал и Петков, въпреки двамата с Николета да са разграничени. Другите вероятни източници на финансова помощ, са родителите й, при които тя се върна да живее, откакто се разделиха с Петков.

 

Допреди раздялата им, бе съвсем несъмнено, че Маданска няма да се върне на работа в bTV след края на майчинството й, поради уволнението на Петков, което пристигна като гръм от ясно небе, откакто стана татко. Никой не очакваше, че тя ще продължи да работи в медията след по този начин стеклите се условия. По закон са длъжни да я държат на работа, до момента в който дребното й дете навърши 3 години, само че не са длъжни да й обезпечат същата заплата, каквато е получавала преди раждането, нито пък да й обезпечат същата позиция – на водеща.

 

Може да я тикнат в девета глуха зад кадър, както и да понижат заплатата й. Едва ли медията ще й основава съзнателно проблеми след напускането на Петков, само че въпросът е дали тя ще желае да работи още веднъж там. Мълвата носи, че преди да излезе в майчинство е била в неприятни връзки с сътрудниците си и на работното й място я крепяла единствено връзката й с Петков. Възможно е обаче характерът й да е омекнал, откакто стана майка.

Инфо: Уикенд

 

Тагове: Николета Маданска btv Венелин Петков майчинство платено майчинство неплатено майчинство
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР