Платените спортни пакети Диема екстра и Макс спорт плюс ще

...
Платените спортни пакети Диема екстра и Макс спорт плюс ще
Коментари Харесай

"Диема екстра" и "Макс спорт" поскъпват от 1 юли

Платените спортни пакети " Диема екстра " и " Макс спорт плюс " ще имат нови цени от 1 юли, След месец двете компании вкарват към този момент обичайното си годишно нарастване с 1 лев на месечната такса. Така оптималната целесъобразна цена при " Диема екстра " доближава 12.99 лева При " А1 " повишаването може да падне до 64 стотинки по отношение на абонаментния проект, прецизират от компанията.  " Актуализацията на цените е общопризнат пазарен механизъм в условия на покачваща се инфлация, която за едногодишен интервал (април 2021 - април 2022 г.) доближи 14.4%. Високите цени на спортно наличие и сила в целия свят доведоха до съществено нарастване на разноските на компанията - от цените за електрическа енергия, които са в пъти по-високи спрямо 2021 година, през тези за премиум наличие до увеличените разноски на нашите сътрудници и снабдители ", обясниха от " А1 " пред " Дневник ".

От компанията декларират, че досега са поемали тези увеличени разноски за своя сметка, " само че това към този момент е невероятно, в случай че желаеме да продължим да поддържаме същия богат избор от извънредно спортно наличие на каналите " Макс спорт ". " Вярваме, че обновената цена е обективна, тъй като отразява действителните разноски на компанията в актуалните стопански условия ", прибавят от " А1 ".

От " Нова броудкастинг груп ", която е притежател на малките екрани " Диема ", също показват, че цените на спортните права непрестанно нарастват, което изисква и по-големи вложения. " След обширен разбор бе направено нужното, с цел да се предложи на операторите нарастване с 1 лев на " Диема екстра ". Максималната целесъобразна цена ще бъде 12.99 лв. от 1 юли 2022 година "

" Диема екстра " държи дълготрайно правата за мачовете от българския клубен футбол. По платените канали се излъчват също дуелите от Висшата лига и Бундеслигата, а също Формула 1 и НБА.  " Усилено се работи по цялостна софтуерна рационализация на телевизионните канали на " Нова броудкастинг груп ", в т. ч. и тези в пакета " Диема екстра ". До края на годината следва преместването в нова постройка. Това ще разреши на българските фенове да получат доста нови и качествени телевизионни артикули, съпътстващи огромните спортни шампионати, в напълно нов студиен комплекс. Ексклузивните спортни събития са измежду предпочитаните посоки, в които компанията влага и предлага атрактивно наличие в доста типове спорт, измежду които футбол, автомобилни спортове, волейбол, баскетбол, бокс, тенис, голф и др ", обявиха от компанията, която неотдавна взе правата за европейските шампионати по футбол през 2024 и 2028 година, както и за европейските квалификации в интервала 2022-2028 година (с изключение на мачовете на българския народен отбор).

" Макс спорт " излъчва всички мачове от Шампионската лига във вторник, в това число финала, Лига Европа и Лига на конференциите. В каналите в пакета са още дуелите от Серия А, Ла Лига, Копа Либертадорес и други. Там се излъчват множеството от шампионатите в мъжкия тенис през сезона, както и Лигата на нациите във волейбола. " Oт юли 2021 година компанията направи обилни вложения както в придобиването на ново наличие, по този начин и в развиване на личната продукция ", споделиха от " А1 ". Компанията взе правата за мачове от Националната футболна лига, в това число и Супербоул.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР