Платените паркоместа ще се предоставят под наем срещу 20 лева

...
Платените паркоместа ще се предоставят под наем срещу 20 лева
Коментари Харесай

Дават платените паркоместа пред блока за срок до 3 г.

Платените паркоместа ще се дават чартърен против 20 лв. на месец в период до три години. След това хората отново би трябвало да аплайват в районното кметство по местоживеене и да минават през " ситото ", несъмнено с общинската разпоредба. Тя ще се преглежда на днешната сесия на локалния парламент по предложение на администрацията. Ако съветниците я гласоподават, от 1 октомври районните кметства могат да стартират процедурите за даване на местата в жилищните зони против пари.

Собствениците на жилищата в зоните на паркингите с непрекъснат адрес, както и притежателите на коли са с преимущество. Те получават автоматически надлежно 5 и 3 точки. На наемателите ще се дава надлежно по 1 точка. Ако автомобилът е взет на лизинг, ще има 2 точки. При повече от един претендент за едно място комисията ще взима поради дали индивидът е с непрекъснат или сегашен адрес на територията на община Пловдив, а също по този начин и в региона, за което ще се дават по 2 и по 1 точка.

Платените места ще се дават единствено на паркинги, одобрени със схемите по регионите. Няма по какъв начин хората да заплащат за паркиране на улиците, тротоарите и в междублоковите пространства. Разрешения за гаражи ще продължат да се издават най-много за период от две години, излиза наяве от наредбата. Най-много - над 500 - молби за платено паркиране към този момент са подадени в регион " Южен ". Там е и най-големият проблем за водачите, тъй като местата не стигат.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР