Платените медицински бележки няма да увеличат присъствието в училище, заяви

...
Платените медицински бележки няма да увеличат присъствието в училище, заяви
Коментари Харесай

Министър Вълчев: Платените медицински бележки няма да вкарат повече ученици в клас

Платените медицински бележки няма да усилят наличието в учебно заведение, съобщи във Варна министърът на образованието Красимир Вълчев, съобщи кореспондент на Varna24.bg .
"Не е това методът да бъдат стимулирани децата да вървят на учебно заведение. Ние разчитаме на първо място на механизма на взаимна работа на институциите да задържат децата в учебното заведение ", сподели Вълчев.

Той разясни, че следващата година ще се търсят средства спомагателни за учебни заведения и детски градини, където има централизация на проблематични деца и възпитаници от уязвими групи.
Стана ясно, че от изчезналите 200 000 деца в учебно заведение не са открити на адресите към 80% от тях. Срещу тези деца бил записан статус, че са в чужбина.
"Голяма част от тези деца епизодично мигрират, отиват, връщат се...Това изключително можем да го забележим измежду ромската общественост. Със статус записани в просветителната система са 17 000 от тези 200 000. Екипите за обсег не престават да работят. Има и бежанци, които учат, те са към 350 ", сподели Вълчев.  
Имало и доста фамилии, които заявявали, че няма да пуснат децата си на учебно заведение и за тези родители ще има наказания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР