Платени зони за паркиране и нова организация на движението по

...
Платени зони за паркиране и нова организация на движението по
Коментари Харесай

Нова организация на движението и платени паргинги предвиждат в Смолян

Платени зони за паркиране и нова организация на придвижването по улиците се плануват в Смолян. Зам.-кметът Марин Захариев заяви, че това ще е една от дилемите на Общински съвет в идващите 2-3 месеца.
„ Темата е обвързвана с нова организация на придвижването и подсигуряване на паркинги. Работим в тази тенденция, само че още не сме завършили. Смятаме от пролетта да има зони за паркиране, да се има опция да се заплаща за паркиране и отвън зоните. Надяваме се през 2020 година по волята на общинските съветници това да стане. През 2013 година предложихме такова решение, само че съветниците тогава не го одобриха. През тази година ще има нова разпоредба и организация за платено паркиране и благоприятни условия за отделяне тук-там на еднопосочни улици, в едната част на които ще може да се паркира “, изясни Захариев.
Зам.-кметът инж. Мариана Цекова добави, че с цел да се случат тези промени, ще би трябвало няколко наредби на общината да бъдат изменени.
„ По Наредба № 1 за публичния ред ще има промени, работи се с специалисти сега взаимно с нас. В Наредбата за локалните налози и такси към този момент има включени и такси за паркиране. Предстои да внесем оферти на Общински съвет, които се надяваме да бъдат признати и да удовлетворят всички. За улиците с задоволително огромни габарити от едната или другата страна ще се обособят паркоместа, ще бъде въведено тук-там и еднопосочно придвижване, с цел да се обезпечи място за паркиране “, уточни Цекова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР