Платежната услуга Apple Pay бързо набира популярност и се превръща

...
Платежната услуга Apple Pay бързо набира популярност и се превръща
Коментари Харесай

Apple Pay се ползва от около 253 млн. души по целия свят

Платежната услуга Apple Pay бързо набира известност и се трансформира в един от значимите мотори за растежа на бизнеса за услуги на Apple, счита Джин Мънстър, съосновател на капиталовото сдружение Loup Ventures и един от най-известните анализатори на „ябълковите“ артикули.

Специалистът нееднократно е заявявал, че залог за по-нататъшния триумф на Apple – това е в областта на услугите. Тримесечните резултати на корпорацията потвърдиха това: за отчетния тримесечен интервал, който изтече на 30 юни 2018 година, приходите от услуги на Apple доближиха рекордните 9,5 милиарда $, което съставлява нарастване с съвсем една трета спрямо миналогодишния резултат.
Вътре в бизнеса все по-важна роля играе платежната услуга Apple Pay на фона на все по-широкото разпространяване на непознатите пазари, отбелязва Мънстър.

„В момента, заплащания с Apple Pay се одобряват от 24 страни и скоро те ще станат 25, когато към листата се причисли и Германия. Ние имаме вяра, че потребителската база на Apple Pay през днешния ден е към този момент към 253 милиона души, от които 215 милиона – това е интернационална публика, а 38 млн. консуматори са в САЩ“, съобщи анализаторът. Според неговите оценки, делът на интернационалните консуматори на Apple Pay е 85%, а на Съединени американски щати – 15%.

За известността на платежната услуга на Apple свидетелства и нарастването на транзакциите. Според компанията, те сумарно към този момент са над 1 милиард. През последните три тримесечия, Apple записва растеж на платежните интервенции с 500%, 400% и 300%. Джин Мънстър предвижда нарастване с още 200% в идващите 12 месеца.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР