Пластмасата отдавна е заклеймена като враг номер едно на природата.

...
Пластмасата отдавна е заклеймена като враг номер едно на природата.
Коментари Харесай

И Samsung забрани пластмасата

Пластмасата от дълго време е жигосана като зложелател номер едно на природата. И доколкото нейното запазване зависи от всеки от нас, толкоз и е невероятно замърсяването да спре, в случай че огромните компании производители не вземат съответните ограничения за ограничение на нейната приложимост.

След редица международни вериги, които не разрешиха сламките и пластмасовите чаши (McDonald`s и Starbucks например), в този момент идва ред и на водещите играчи в областта на технологиите да дадат своя принос.

От Samsung оповестиха, че приключват потреблението на пластмаса в пакетирането на смарт телефони, таблети, тв приемници и други електронни устройства . Считано от началото на 2019 година, всички опаковки ще съдържат хартия, разнообразни форми на целулоза и рециклирана пластмаса, която е изцяло биоразградима.
 Снимка 403116

Освен това, ще сe промени дизайнът на зарядните устройства и ще се отстрани защитното фолио върху тях. От Samsung въпреки всичко разясниха, че премахването на нездравословната пластмаса ще бъде последователно и няма по какъв начин внезапно да изчезне от опаковките на продуктите, само че това е бъдещето на компанията, написа CNN.

Само за предходната година са продадени към 291 милиона смарт телефона на марката Samsung. Като сметнем и всички други електронни устройства, както и дребната и едра бяла техника. компанията се трансформира в една от най-големите, употребяващи пластмасови опаковки. Затова й решението й ни звучи обнадеждаващо, до момента в който чакаме и други софтуерни колоси да я последват.

През 2017 година Samsung употребява 570 тона пластмаса за опаковките на продуктите си. Това количество едва ли ще се редуцира, само че продуктът ще е биологично основан - от захарна тръстика да вземем за пример.
 Сламки от авокадо, биопластмасата и по какъв начин го вършат в Мексико
Как авокадото ще избави света

Биопластмасата и нейните творби

Така един цялостен към момента нов бранш ще претърпи голям напредък - производството на био пластмаса. Но дали ресурсите ще бъдат задоволителни и няма ли тяхната по-широка приложимост да докара до нова екологична злополука?
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР