Пластичната хирургия все повече и повече разширява своя набор от

...
Пластичната хирургия все повече и повече разширява своя набор от
Коментари Харесай

Имат ли нужда котките от пластични операции

Пластичната хирургия от ден на ден и повече уголемява своя набор от услуги и към този момент безусловно можем да променим всяка част от тялото си, с цел да изглеждаме по този начин, както желаеме. Но манията по тези корекции от време на време не се показва единствено в прекаляването с техния брой и откровеното обезобразяване.

Някои хора може да не лягат сами на операционната маса на пластичния хирург, само че пък вземат това решение за своите домашни любимци. Естетичните корекции на кучета и котки са все по-разпространени в международен мащаб. Те съществуват като събитие от няколко години, а последният случай още веднъж повдигна тематиката.
 Снимка 412997

Китайка заплати 1500 $, с цел да промени формата на очите на котката си, която счита за прекомерно грозна . Операцията е осъществена от ветеринарен доктор и се именуван блефаропластика - промяна на клепачите, която постоянно се прави в азиатските страни. Но на хора...

От ветеринарната клиника пък изясняват, че тази операция се прави постоянно върху домашни любимци, които се явяват на надпревари. Също по този начин признават, че корекцията на клепачите провокира сериозен дискомфорт на котките и кучетата , а и въпреки всичко си е интервенция под цялостна упойка, която също има своя отрицателен резултат, написа Daily Mail.

Owner Spends $1,500 On Plastic Surgery For Cat She Called ‘Ugly’

A woman in China is facing sharp criticism from animal rights advocates around the wworld after paying close to $1,500 on plastic surgery for her cat.

The woman claims her cat’s eyes were… https://t.co/bvf8LYuowh pic.twitter.com/Y3GbiAAbNo
— catesuperbb (@YOUENSS5) 28 февруари 2019 година
През 2017 година в Русия имаше случай, при който стопаните желаеха да поправят ушите на своя джак ръсел, с цел да наподобява повече на Майло от " Маската ". Броят на корекции е забележителен и в Съединени американски щати.

Основната цел на осъществяването на този вид корекции обаче е по-различна. С някои от тях могат да се облекчат медицински положения и да се улесни живота на домашните любимци.
 Малките кучета, огромните кучета и кои са по-умните
Кои са по-умни - дребните или огромните кучета

Науката спори по въпроса

Например се прави промяна на ноздрите при породи кучета със " сплескани " муцуни, с цел да се облекчи тяхното дишане. Извършват се и пластики на корема, когато една или друга болест го изисква.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР