Пластичен хирург, роден в семейство на потомствени лекари, и дъщеря

...
Пластичен хирург, роден в семейство на потомствени лекари, и дъщеря
Коментари Харесай

Той изхвърлил жена си от самолет, а след това 10 г. помагал на полицията в търсенето й

Пластичен хирург, роден в семейство на потомствени лекари, и щерка на елементарна здравна сестра и притежател на дребен магазин за офис консумативи, която от дребна ненавижда ученето. Какво общо може да има сред тях? Това, че той ще се влюби в нея с цялото си сърце и ще се опита да „ прекрои “ избраницата си по собствен метод.

Един ден той небрежно ще напъха безжизненото й тяло в спортна чанта, с цел да пусне ужасния товар от самолета в океана, надявайки се да скрие вечно следите от закононарушението, което е направил.

В този миг Робърт Биренбаум въобще не се разкаял за постъпката си, а в противен случай, даже се почувствал омекотен, когато видял скрития в торба мъртвец на брачната половинка му Гейл Кац да изчезва в бездната на големи талази.

Тя

Гейл била същинско главоболие за фамилията си. Своенравна, непредвидима, тя напуща дома си на 17 години и за удивление на родителите си постъпва в университета.

И тук стартира нова глава в биографията на момичето – с елементарен външен тип, само че като магнит притегля всички тъмни пороци на света към нея. Гейл за малко време съумява да си завоюва репутацията на неприятно момиче. Университетът остава на назад във времето, тъй като да вървиш всеки ден на занятия и да се правиш на примерна студентка съгласно нея е цялостна насмешка с персоналната независимост.

Така Гейл Кац си навлича съществени проблеми.

Наркотици, алкохол, непрекъснатата промяна на мъжете – тя изглеждала подготвена да да стъпи в бездънната бездна. Парадокс: неугледната Гейл имала необикновен триумф с мъжете, които елементарно, като че ли хипнотизирани, падали под нейното въздействие.

Такъв живот, несъмнено, не довел до положително. Веднъж Гейл даже се пробвала да се самоубие, като била в дълбока меланхолия.

Момичето два пъти влезнало в психиатрична клиника, минало уместно лекуване. Родители и родственици с паника следяли положението й, осъзнавайки, че Гейл е на ръба. И внезапно на фона на едно монотонно и скучно битие се появява мъж на фантазиите, за който съвсем всяко момиче мечтае.

Мъжът фантазия

Робърт Биренбаум бил богат, хубав, владеещ няколко езика, самоуверен играч, самоуверен водач, предстоящ доктор. На първата среща Гейл ще се коства на Робът забавна, извънредно момиче, което въобще не е като другите. Започват да излиза.

Един ден Робърт ще й обещае небе измежду елмази – дружно ще създадат замайващ полет над Манхатън с нает аероплан. Гейл е очарована от благородството му, изтънчените му маниери.

Скоро те ще се открият в първокласен апартамент в стилния Горен Ийст Сайд и до пролетта на 1982 година ще решат да се оженят. Силвия, майката на Гейл, едвам не припаднала, когато научила за това. От благополучие.

Лукс, комфорт, обаятелен, любящ жених, изпълняващ всяка волност – Гейл можела да се назова най-щастливата младоженка на света.

Само един път Робърт ще наруши тази идилия. Той ще каже, че не понася тютюневия пушек и ще изиска Гейл да спре да пуши.

Тя наподобява, че е съгласна с него, само че в душата й ще остане противен привкус. После внезапно той няма да хареса метода, по който Гейл се облича. И тя ще одобри тази забележка с примирителна усмивка, до момента в който не се случи необикновената постъпка на Робърт.

Без причина той ще стартира да ревнува домашната котка на Гейл, която е нейн любим. По някакъв метод, връщайки се от разходка, тя ще види ужасна картина. В банята Робърт умерено и методично удавял котката в тоалетната!

В цялостна нервност и с разрушени усеща, Гейл ще се обади на по-малката си сестра Илейн и ще опише за случилото се. Тя ще каже в отговор: „ Отърви се от Боб и резервира котката! “

Сватбата

По гледище на родителите сватбата въпреки всичко ще се състои. Но последвалият живот на младите, макар външното благоденствие, ще се трансформира в поредност от кавги, повода за които не е единствено странното държание на Робърт.

Всяка неделя в фамилията имало кавги. И като се има поради, че това е единственият ден, който двойката прекарвала дружно, то това било доста необичайно. Робърт бил прочут като работохолик и съвсем живеел на работа, Гейл била оставена на произвола. Въпреки това Боб желал брачната половинка му да му рапортува за всичките си каузи.

Твърде свободолюбивата Гейл даже не помислила да се откаже от старите си привички. Тя бързо стартира да изневерява;а на Робърт след сватбата с финансиста Антъни Сигалас и лекар Кен Фейнър. Броят на любовниците на Гейл обаче не се лимитирал до тези мъже.

Отбелязваме, че тя съзнателно почнала рискова игра, излагайки през смях брачна половинка си като рогоносец. Това би трябвало да е било отмъщението на Гейл на Робърт за неговата свирепост, робия и безконечната скука.

По това време тя към този момент гневно мразела брачна половинка си и по всевъзможен вероятен начин  го предизвикала в кавги.

В един от ноемврийските дни на 1983 година гръмък скандал сред Робърт и Гейл ще приключи с обстоятелството, че той съвсем я удушава. След този случай ще стартират взаимни пътувания до психиатри.

Д-р Майкъл Стоун, в частен диалог с Гейл, ще я предизвести за надвиснала заплаха. И ще я посъветва неотложно да се разделили със брачна половинка си поради неговите „ психопатични пристрастености “.

Може би уважаваният доктор, без да подозира, е направил неприятна услуга на Гейл. Сега тя непрекъснато ще изнудва брачна половинка си, изисквайки при положение на бракоразвод прехрана в размер на половината от годишните му приходи. В противоположен случай, споделя тя, ще се раздрънка за рекомендациите на психиатрите и ще унищожи блестящата му кариера.

С някакво зложелателство, даже на драго сърце, тя почнала да му споделя за многочислените си любовници, с които той не можел да се съпоставя. Човек може да си показа какъв осезателен удар получил Робърт Биренбаум върху гордостта си. Без подозрение той бил ранен до дъното на душата си.

Скандалът

Вечерта на 6 юли 1985 година било запомнена за дълго от съседката на съпрузите. Таванът над нея безусловно се разтресъл от шумния скандал и тропотите на Гейл и Робърт. После внезапно всичко се успокоило.

На 7 юли Биренбаум пътува без жена си до Монтклер, Ню Джърси, за рождения ден на племенника си и през нощта с трептящ глас споделя на родителите на Гейл по телефона, че сутринта е излязла да се разноски в парка и към момента не се е върнала вкъщи.

Депресирани и комплицирани, Силвия и Мани Кац стартират да търсят щерка си по улиците на Манхатън. С треперещи ръце те разлепили листовки с портрета на Гейл, откровено надявайки се някой да ги уведоми къде се намира. До тях е зетят с тъжни очи, очевидно пробвайки се да се владее.

По-малката сестра на Илейн наляла масло в огъня. Тя безгрижно декларирала: „ Глупости, като че ли не знам, че тази двойка се кара всеки ден. Те са се скарали още веднъж и Гейл е избягала при някой от приятелите си. Не е чувал с пари – ще се откри. “

Минават няколко дни и търсенето на Гейл стопира. Сега същата Илейн трансформира гледната си точка и обществено декларира: „ Гръм да ме удари, в случай че сестра ми не е убита и нейният палач не е моят шурей Робърт. “

Разследването

Скоро полицията стартира следствие. Робърт Биренбаум (външно самата тъга!) повърхностно загатва, че Гейл е употребила опиати и от време на време се е държала несъответстващо. Това било задоволително, с цел да може полицията да счита Гейл за избягала брачна половинка от образцов и заслужен брачен партньор.

Но в хода на повърхностното си следствие те пропуснали съществуването на значими доказателства. В жилището на семейство Биренбаум била оставена чантата на Гейл с кредитни карти, козметика и документи, с които никоя уважаваща себе си жена не би се разделила при никакви условия.

Имало и друго: никой в ​​голямата къща, където живеели Биренбаум, не забелязал по какъв начин си е тръгнала Гейл. Ако вземем поради многочисления личен състав, работещ непрекъснато, тогава даже мишка не може да се промъкне около, да вземем за пример, портиера.

Семейството на Гейл, която изчезнала безследно, притиснало следствието, твърдейки, че тя би трябвало да е умряла от ръцете на Робърт Биренбаум. Но косвените доказателства не могат да послужат като основа за обвиняване.

Робърт добре осъзнавал, че Темида е безсилна да направи нещо против него. Освен това на разположение били опитни юристи, добре платени и подготвени да защитят ползите на уважавания и богат клиент.

Образът на съкрушения от тъга брачен партньор явно доста отегчил Робърт. Отърси се от връзките на предходния си брак, той спрял да играе ролята на тъмен вдовец. И скоро си намерила държанка.

Анестезиологът Роберта Карновски ще се реалокира в жилището му, където всичко напомняло за съществуването на някогашната брачна половинка.

Влюбените се забавлявали на слънчевите плажове на Ню Йорк, наслаждавайки се на всички изкушения на първокласния и нехаен живот. Но един ден Роберта Карновски въпреки всичко ще заподозре мъжа в убийството на жена му. На Биренбаум няма да мигне окото, когато чуе нейната версия за случилото се с Гейл, идваща от устата на личната му държанка.

Междувременно семейство Кац не стопира да търси истината по случая с изчезналата щерка и жадува за законното наказване на някогашния шурей за осъщественото закононарушение.

През май 1989 година тази битка ненадейно стопира. Край крайбрежията на Лонг Айлънд е открит обезглавен мъртвец на млада жена. Силвия и Мани разпознават тялото на щерка си и я погребват уместно в гробището. Едва през 1997 година, след ДНК разбор, излиза наяве, че това не е Гейл Кац …

Робърт Биренбаум не изкушавал ориста: той в действителност не желал да бъде в центъра на нарасналото внимание. Той отива в Лас Вегас, след което през 1996 се реалокира година с новата си брачна половинка, гинеколога Джанет Шолет, в Майнот, Северна Дакота, където отваря лична клиника за пластична хирургия.

Славата на надарения доктор пораства с всеки минал ден, той лекува гратис мексикански деца, считан е за образцов жител. Робърт прекарва свободното си време със брачната половинка си и дъщеричката си, предизвиквайки топли усеща у съседите. Като цяло животът е прелестен и нищо не припомня за тъмното минало.

Особено откакто родителите на Гейл умряли, неспособни да понесат душевните терзания. А Илейн и нейният по-малък брат Стивън Биренбаум не приемал на съществено.

Това нехайство обаче ще му коства скъпо. Жаждата за възмездие и заслужено отмъщение в оредялото семейство Кац се събудила още веднъж, когато станало известно, че даже останките на Гейл не са открити. Тогава казусът с изчезналата жена се поема от регионалния прокурор Даниел Биб.

Делото

На 2 октомври 2000 година стартира процесът, в който Робърт Биренбаум ще бъде обвинен за убийството на жена си. Това ще бъде потрес освен за Робърт, само че и за брачната половинка му Джанет, която нито за секунда не се е усъмнила в невинността на брачна половинка си.

В щата Дакота зародила вълна от публично отвращение: мнозина не вярвали, че усмихнатият, прелъстителен доктор Робърт Биренбаум, който е направил толкоз положително за хората, е изискан и невъзмутим палач.

„ Знаехме, че това ще бъде най-трудният правосъден развой, който в миналото сме имали. Няма съдебномедицинска експертиза на останките; няма очевидци, единствено косвени доказателства. Нямаше ясно умозаключение в този случай ”, ще каже по-късно Даниел Биб.

На 24 октомври 2000 година журито намира Биренбаум за отговорен в ликвидиране втора степен, той ще бъде наказан на пожизнен затвор. Робърт в никакъв случай не признава закононарушението. И едвам през декември 2020 година, на чуването за условно освобождение, той ненадейно избухнал: „ Просто желаех тя да спре да ми крещи и тогава я нападнах. “

Мъжът признава на комисията, че откакто е удушил Гейл, той е сложил тялото й в спортна чанта, изнесъл го е безшумно и се е втурнал към летището с кола. Там изхвърлил товара от самолета (б.р. – става дума за дребен частен самолет).

„ Излетях, отворих вратата и по-късно изхвърлих тялото й от самолета над океана. “ – тези думи ще изкрещи Робърт Биренбаум, очевидно предал се и отпаднал мъж, напълно не оня принц от предишното, който обещаl на Гейл да й покаже елмазите в небето.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР