Плащанията в брой над 1000 лв. ще бъдат забранени. Това

...
Плащанията в брой над 1000 лв. ще бъдат забранени. Това
Коментари Харесай

Забраняват плащания в брой над 1000 лв., какви са новите правила

Плащанията в брой над 1000 лева ще бъдат неразрешени. Това обаче ще стане последователно. От началото на 2018 година таванът за заплащания в брой ще бъде понижен от сегашните 10 хиляди на 5 хиляди лева А през идващите години ще има още две стъпки като кешовите заплащания ще бъдат лимитирани надлежно до 3 000 и до 1000 лева Това плануват промени в Данъчно осигурителния процесуален кодекс, които бяха признати на съвещанието на Министерски съвет. Целта е ограничение на сивата стопанска система в страната.

С измененията се вкарва опция за заплащане посредством виртуално терминално ПОС устройство на събирани от Националната организация за приходите налози и осигурителни вноски. Всъщност ще се даде опция Национална агенция за приходите да има сметка непосредствено в Българска народна банка. По този метод доста ще се понижат разноските за бизнеса и жителите, защото ще се обезпечи комфортна и безвъзмездна за тях различна опция за възнаграждение на налози и осигурителни вноски посредством интернет, без да е належащо да бъдат посещавани офиси на Национална агенция за приходите или на обслужващата банка. А това ще докара до по-ниски такси и при заплащане на данъците с превод посредством офис на банка.

С признатите от Министерски съвет промени се затварят и някои малки врати за продажба на компании с задължения на хора без никакво имущество. Целта е, в случай че при проверка се откри, че една компания има задължения към хазната, притежателите и шефовете й да дават отговор с персоналното си имущество, в случай че създадат опит за продажба на сдружението или на негови активи за страната да не може да си събере парите. И сега притежателите и шефовете на компании може да дават отговор с персоналните с пари, само че с измененията разпоредбите се стягат.

С други промени в Данъчно-осигурителен процесуален кодекс се разписват правила за автоматизиран продан на данъчна информация сред приходните администрации в Европейски Съюз във връзка с огромни мултинационални компании. Целта е тези компании да не може да ползват нападателни схеми за понижаване на налозите си.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР