Плащанията на обезщетения за Моторни превозни средства (МПС) държат най-голям

...
Плащанията на обезщетения за Моторни превозни средства (МПС) държат най-голям
Коментари Харесай

Над 70% от изплатените застраховки през първото тримесечие са за автомобили

Плащанията на компенсации за Моторни транспортни средства (МПС) държат максимален дял на изплатените суми по другите типове полици, които оферират застрахователните сдружения у нас. Това демонстрират данни на Комисията за финансов контрол (КФН) за първото тримесечие на 2020 година

През първите три месеца на 2020 година 70.7% от компенсациите са свързани с МПС. Това включва наложителната „ Гражданска отговорност”, „ Гражданска отговорност на автомобилистите”, „ Гражданска отговорност на превозвача” и „ Гранична гражданска отговорност”. В същото време предявените искания към застрахователите за погашение на компенсации към края на март 2020 година са 121 900.

На второ място са компенсациите от вида застраховка „ Пожар, естествени бедствия и други вреди на имущество”, чийто дял е 15.2%. Този тип застраховка покрива индустриални пожари, аграрни застраховки, застраховка при вандализъм и кражба и застраховка на животни. Челната тройка по изплатени застраховки се оформя от полиците от типа „ Злополука и заболяване “ – общо 6.1% от всички, отбелязва economic.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР