Плащания за стотици милиони левове, които предстои да бъдат направени

...
Плащания за стотици милиони левове, които предстои да бъдат направени
Коментари Харесай

От последните минути! Върховният съд отмени ключова заповед на Кирил Петков

Плащания за стотици милиони левове, които следва да бъдат направени от служебния министър на районното развиване арх. Иван Шишков, ще стават без позволение от служебния министър председател, излиза наяве от определение на Върховния административен съд (ВАС) във връзка жалбата на някогашния вицепремиер и министър на районното развиване Гроздан Караджов. Караджов оспори пред съда заповедта на Кирил Петков, който забрани на районния министър, пътната организация и ВиК Холдинга да правят заплащания над 900 000 лева

Официални причини за налагането на възбраната Кирил Петков не е показал в заповедта си, само че неведнъж е твърдял, че по този метод ще бъдат прекъснати порочни практики в пътното строителство.

Решението на Върховен административен съд на процедура разрешава на управлението на пътната организация да се разплаща с компаниите за осъществените действия.

Преди дни пред сектора служебният министър на районното развиване арх. Иван Шишков разгласи, че към 200 млн. лева от претендираните от фирмите 720 млн. лева могат да бъдат платени.

Освен това следва да бъде платено и за Строителството на първите три лота на автомагистрала „ Хемус “, както и за скоростния път Видин — Ботевград. След встъпването си в служба арх. Шишков удостовери, че за последните седем месеца пътните компании не са получили нито лев за строителството на автомагистрала „ Хемус “ и пътя Ботевград – Видин. Той даде обещание, че тази работа ще бъде разплатена на сектора.

„ Тази година Министерство на регионалното развитие е с рекорден бюджет от 2.5 милиарда лв. и пари за заплащанията има “, удостовери арх. Шишков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР