Плащането в рубли на руската страна би било според мен

...
Плащането в рубли на руската страна би било според мен
Коментари Харесай

И Марин Райков, ако бил премиер сега, не би платил газа в рубли

Плащането в рубли на съветската страна би било съгласно мен една форма на финансова поддръжка за агресора . От тази позиция естествена е позицията на България, която тя държи. Това съобщи и дипломат на България във Англия Марин Райков в студиото на Българска национална телевизия.

Райков изясни, че когато той бил длъжностен министър председател несъмнено имало моменти на напрежение с действия на " Лукойл ", заплаха от прекъсване на доставките на газа, само че всичко това било несравнимо със сегашните мащаби.

Райков съобщи също, в случай че би бил министър председател сега, нямало да открие втора сметка в рубли . Договорите би трябвало да се съблюдават и това е принцип, който никой не би трябвало да нарушава, акцентира Райнов.
 Асен Василев: Лъжа е, че България се е отказала от съветския газ
Асен Василев: Лъжа е, че България се е отказала от съветския газ

Русия едностранно приключи осъществяването на контракта, тъй като не се съгласихме на смяната му

За батальонната бойна група Райков разяснява, че ние сме значим детайл от източния фланг на НАТО и нашите съдружници поемат, наедно с нас, отговорност към сигурността на Европейски Съюз и Алианса. Комуникацията, която България има с английските съдружници, е доста динамична, дейна и източник на несъмнено задоволство от тяхна и наша страна, уточни Райков.

Той не знае какъв ще бъде изходът от войната в Украйна , само че едно е несъмнено - войната няма да свърши скоро и това е една от аргументите за известна раздразнителност измежду елита в Москва. Това е повода за изострянето на езика на избрани съветски водачи в Запада, НАТО и Европейски Съюз. Войната в Украйна ще предопредели геополитическата карта на света и е значимо България да знае къде стои, да вземе ясни позиции и да извършва уговорките със съдружниците си, посочи Марин Райков.
 Василев стартира „ полемика “ с Радев: Позицията му за Украйна е позорна
Василев стартира „ полемика “ с Радев: Позицията му за Украйна е позорна

Никой не желае да води война, само че в случай че някой ни разгласи война, би трябвало да е подготвен за нашия ответен удар
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР