Плащането от Полша и България по договорите за природен газ

...
Плащането от Полша и България по договорите за природен газ
Коментари Харесай

Кремъл обеща да пусне газа за България и Полша, ако си платят в рубли

Плащането от Полша и България по договорите за природен газ в вярната форма ще е съображение за обновяване на доставките. Това заявиговорителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

Запитан дали съветският президент Владимир Путин възнамерява контакти с сътрудниците си от България и Полша за разискване на обстановката с доставките на газа, Песков отсече: " Няма такива проекти ".

Той не изключи да бъде спряно подаването на синьо гориво и на други страни , които не заплащат доставките в рубли.

С наближаването на крайния период за заплащане (на естествения газ), в случай че някои консуматори откажат да заплащат по новата система, тогава указът на президента (Владимир Путин), несъмнено, ще бъде изпълнен, увери представителят на Кремъл.
 Европейски Съюз: Русия отново се пробва да ни изнудва с газа, само че сме готови
Европейски Съюз: Русия отново се пробва да ни изнудва с газа, само че сме готови

Москва още веднъж посочила ненадеждността си като снабдител на синьо гориво

На 31 март, съгласно който някои страни би трябвало да заплащат за газа, доставен след 1 април, единствено в рубли . За тази цел в Газпромбанк се откриват специфични сметки в рубли и задгранична валута вид " К " за задгранични купувачи. Чуждестранният покупател заплаща за газа в договорната валута, GPB го продава на Московската борса и превежда рубли на " Газпром ". В този миг се смята, че задължението за заплащане на естествения запас е изпълнено.

Спирането на доставките на газ за България и Полша се оказа първото, откогато съветският президент Владимир Путин съобщи предишния месец, че " недружелюбните " задгранични купувачи ще би трябвало да заплащат на държавния " Газпром " в рубли вместо в други валути. Европейска комисия реши, че няма да заплаща газа в рубли, само че в.

Днес ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен разгласи, че последното решение на Русия е следващият опит на Русия да употребява газа като
 Обновена
" Газпром " стопира газа и предизвести да не пипаме преноса

Полша удостовери прекъсване на доставките
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР