Плащането на сметките за ток, особено през зимния сезон, е

...
Плащането на сметките за ток, особено през зимния сезон, е
Коментари Харесай

В Германия плащат, за да ползваш ток

Плащането на сметките за ток, изключително през зимния сезон, е сериозен проблем за доста консуматори. При честото увеличение на електрическата енергия е мъчно човек са си показа, че електроразпределителните сдружения заплащат на своите клиенти, с цел да употребяват ток. Това обаче е действителност в Германия.

В неделя – 29 октомври, се чака рекордно произвеждане на електрическа енергия от вятърните централи във Федерална Република Германия. Ще се стигне до обстановка, в която предлагането ще надвиши търсенето и този факт ще докара цената на суровината под нулата, показват от Bloomberg. Повечето предложение и по-малкото търсене няма да продължи няколко часа, както това се е случило последния път (преди Коледа на 2016 г.), а през целия ден. Прогнозата е, че в неделната заран производството ще надвиши 39 190 мегавата, или ще е равно на това, което генерират близо 40 нуклеарни реактора. Въпросният размер умерено може да задоволи над половината търсене в Германия.

Пред производителите на ток съществуват два разновидността, с цел да уравновесят търсене и предложение. Единият е да изключат турбините за няколко часа. Другият – да платят на потребителите да го употребяват.

Близо 10% от електричеството на Стария континент към днешна дата се създава от вятърни централи и се чака делът им да продължи да нараства в резултат на поевтиняване на технологията. Цената на тока, създаван от вятърни турбини, се чака да намалее със 71% през идващите 20 години.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР