Плащането на бонуси за постигнати резултати и добро представяне в

...
Плащането на бонуси за постигнати резултати и добро представяне в
Коментари Харесай

Бонуси за представяне и други екстри заменят празничните заплати

Плащането на бонуси за реализирани резултати и положително показване в службата, в допълнение обезпечаване и здравни застраховки, храна в офиса и други екстри стартират да заменят празничните заплащания по Великден и Коледа, сочи изследване на българския офис на " Адеко " (Adecco) измежду 100 български и интернационалните компании от секторите ИТ, аутсорсинг, телекомуникации, финанси, търговия и произвеждане, основани главно в София и Пловдив.

Само половината компании дават на чиновниците си коледен
бонус, а великденските спомагателни заплащания са още по-малко известни и единствено една пета от бизнеса дава такива.
" Проучването ни демонстрира, че заплатата е най-важният детайл в привличането и арестуваните на чиновници, само че надалеч не единственият. Работодателят се стреми да диверсифицира пакета от обществени придобивки и обезщетения, които предлага на чиновниците си, с цел да отговори на по-комплексните им потребности. Живеейки в конкурентна среда, всяка компания се пробва да се отличи, като предлага разнообразни видове спомагателни облаги, които са част от тяхната employer branding тактика. Ние като експерти в региона на решенията в човешките запаси, съветваме нашите клиенти за оптималния микс от финансови и материални тласъци, които да употребяват ", разяснява Константинос Милонас, изпълнителен шеф на " Адеко Груп " за България и Гърция.

Финансовият пакет на чиновниците включва както заплата, по този начин и
бонуси, ваучери, комисионни. Повече от половината от фирмите, с които " Адеко " работи, оферират ваучери за храна, нормално за 60 лева на месец, което е необлагаемият най-много. Предлагат се и бонуси, обвързани с представянето.

Предоставят се и доста материални, само че не директно финансови тласъци. В над една трета от фирмите се дават карти за градски превоз. Почти всички работодатели заплащат мобилните проекти и телефони, а в половината от тях се дават и служебни преносими компютри, като това варира съгласно позициите на чиновниците. В две трети от компании се дават и служебни коли, само че за характерни позиции.

Друг вид заплащане за чиновниците е даването на разнообразни услуги, цената на които може да е напълно поета от компанията или е с присъединяване на чиновниците. Такива са да вземем за пример спомагателното здравно обезпечаване, което виждаме при съвсем 100% от фирмите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР